Publicitat
Política · 5 d'Agost de 2018. 13:26h.

El llenguatge del procés

Lluís Llach passa de "finestres" a "horitzons d'oportunitat"

El llenguatge del procés

"Més que finestres d'oportunitat, s'obriran horitzons d'oportunitat". Així s'ha expressat l'exdiputat Lluís Llach quan en una entrevista a l'Ara se li ha preguntat pels següents passos que donaran les formacions independentistes per tirar endavant el procés. 

Llach ha dit que "en aquests mesos que vindran els despatxos seran importants com sempre, però qui tindrà la paraula és la gent" perquè "obligarà -les forces independentistes- a un acord" i ha afegit que "em sembla que tindrem oportunitats". "Si la gent ho vol, això sí que és important", ha sentenciat.

Lluís Llach ha afirmat que "vaig vorejar la depressió" després de la delcaració unilateral d'independència i ha apuntat que "vaig passar uns mesos flagel·lant-me, fent-me autocrítica, intentant analitzar què havíem fet bé i què malament".

Tanmateix, ha apuntat que "com més passa el temps, més d'acord estic amb el que vam fer". "El 27-O vam complir el nostre contracte social amb els electors fins a l'últim moment. Els diputats vam votar allò que vam dir que faríem. Em sento orgullós d'haver votat la independència", ha assegurat.

El cantautor ha al·legat que el Govern va decidir que no feia efectiva la independència perquè "va saber que la repressió seria molt més dura que la de l'1-O i que, per tant, ja no jugàvem amb els nostres drets polítics com a diputats i Govern, sinó que jugàvem amb la seguretat física de la gent". "Puc assegurar que eren temences més que fonamentades", ha remarcat.

Finalment, Lluís Llach ha negat que anessin de farol com va dir l'exconsellera Clara Ponsatí: "No. No ho accepto, això. Entenc la consellera Ponsatí, que entra al Govern quan se li diu que s'ha de fer el referèndum i que s'haurà de fer responsable d'obrir les escoles i alliberar els directors".

Sabia les conseqüències i les va acceptar amb gran coratge. Ara, puc parlar en nom de molts diputats, no anàvem gens de farol. A les altes esferes potser hi havia altres impressions. Jo no en sóc testimoni, almenys", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#19 Tirant, Bcn, 06/08/2018 - 18:51

Aquest paio dóna més llàstima que una altra cosa ... Recordo que va ser el que va exhibir una bandera de l'ONU a les escales del parlament el fatídic dia de la DUI amb l'esperança que algun estat membre reconegués la recent declarada independència ... Òbviament ningú va acudir a la seva crida ... Patètic.

#18 Neus V., Barcelona, 06/08/2018 - 18:03

En un temps havia estat seguidora d'aquest paio, pero desde que es va alinear amb aquesta colla de sediciosos-vividors, i ha emprat un llenguatge impropi de despreci sortint del seu marc de músic m'he adonat que l'honestetat professional d'en Raimon el supera i li dona mil voltes. El Llach es un oportunista que per vendre vins farà el que sigui

#17 Bòdrium, Queralbs, 06/08/2018 - 11:19

En aquest Estat africà i tercermundista no està reconegut el dret a la mort digna,en canvi a Suïssa o Bèlgica, per exemple,el servei públic de salut en garanteix l´exercici.Espero que els exiliats en prenguin bona nota per si algun dia pateixen d´una justificada depressió per la repressió que hem de patir com a poble ari i dol.licocèfal oprimi

#16 Masias , Mis posaderas , 06/08/2018 - 10:38

Quizás en Senegal sería más feliz
Podría ampliar su círculo ( de amistades me refiero )

#15 Fierecita, Montgat, 06/08/2018 - 09:45

Eso eso, duerme berberechos, sigue flagelándotela.