Publicitat
Política · 10 de Juny de 2020. 17:02h.

El lletrat major del Parlament hauria aplicat el 155 abans

Antoni Bayona també creu que "no hi va haver sedició"

El lletrat major del Parlament hauria aplicat el 155 abans

El que va ser lletrat major del Parlament, Antoni Bayona, que va dimitir fa dos anys després que els partits independentistes ignoressin els seus informes, ha manifestat en una entrevista a El País que hagués aplicat l'article 155 abans. El jurista i professor català també ha considerat que "no hi va haver sedició" per part del Govern durant els fets del procés de 2017, tot i que no descarta "algun delicte contra l'ordre públic".

"Si s'hagués aplicat el 155 just després d'aprovar-les lleis de desconnexió el setembre de 2017, no haurien succeït els fets sobre els quals s'assenta la sentència de Tribunal Suprem" ha afirmat Bayona. El jurista també apunta que "l'Estat va arribar tard i malament" i que "li va faltar intel·ligència en negar-se a fer política tenint en compte que la via unilateral no tenia possibilitats de prosperar".

El jurista també ha apuntat que "no hi va haver sedició, potser algun delicte contra l'ordre públic" en els fets del procés. "El Suprem va donar una resposta judicial suplint la manca de resposta política. Va elevar massa el llistó i va aprofitar la incertesa per imposar una condemna que qüestiona molta gent, sobretot veient que el Govern vol canviar el delicte de sedició" explica.

El que va ser lletrat major de la Cambra catalana també ha considerat que el procés s'ha sobredimensionat, però que "hi ha una part important de la societat catalana que segueix sense acceptar el marc de convivència constitucional". En aquest sentit, el jurista considera que "és un error pensar que el problema ha desaparegut". 

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Sergi Sergio, Barcelona, 11/06/2020 - 19:04

Si el 6-7 de septiembre hubiesen suspendido la autonomia, cesado al Govern y aplicado el 155 muchos de los desastres habidos nos los hubiesemos evitado, el Gobierno, como siempre, tarde.

#2 L'història de la tardor 2017, Barcelona, 10/06/2020 - 18:08

Des dels dies 6 i 7 de septiembre fins al 27 d'octubre, Rajoy va tenir molta paciència, en qualsevol moment haguéssin pogut fer marxa enrera i política econòmica com va declarar De Guindos, però es van envalentonar, els feia gràcia vacíl.lar l'Estat Espanyol i ja sabem com va acabar, tirant pel dret, fent el ridícul i atacant Ñ

#2.1 Newtral, Suissa, 10/06/2020 - 20:28

No va tenir paciencia, com sempre Rajoy va pensar que es solucionava sol

#1 Santi F., BCN, 10/06/2020 - 17:49

Y tiene razón.
Si por Rajoy fuese, todavía no habríamos entrado en cuarentena.