Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2012. 17:52h.

El memorial de greuges de Duran

El íder d'Unió diu que "la gent n'està tipa de les institucions espanyoles"

El memorial de greuges de Duran

Duran, en una foto d'arxiu

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha exposat un memorial de greuges en la seva carta setmanal, on ha afirmat que "la gent no estaria tan tipa de les institucions espanyoles" "si haguessin respectat" l'esperit de la Constitució.

"Si haguessin respectat la Constitució quan el PP obstaculitzava el seu compliment a l’hora de renovar els membres del TC, ara no estaríem com estem! La gent no estaria tan tipa de les institucions espanyoles. Si haguessin respectat el seu esperit i no haguessin polititzat la sentència del TC, a hores d’ara no hi hauria tanta frustració!", ha remarcat.

Per al líder d'Unió, "si realment es prenguessin seriosament el sagrat principi de la 'igualdad de los españoles' i no permetessin que a Catalunya paguem més per tot, siguem solidaris i rebem menys a canvi, no hi hauria un desig generalitzat d’expressar que ja n’hi ha prou".

"Si haguessin respectat -ha seguit- el màxim intèrpret de la Constitució -el TC, desprestigiat després per ells i pel PSOE- i haguessin executat els acords de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat -tant el PSOE primer, com després el PP- i, per tant, si haguessin pagat allò que encara se’ns deu, 759 milions d'euros, de la Disposició addicional tercera de l’Estatut, ara, malgrat la nefasta gestió del tripartit a Catalunya tindríem menys ofec econòmic i els ajustos pressupostaris serien menors!"

També "i per les mateixes raons, si ens haguessin transferit les beques tal com es va aprovar i signar amb Rajoy quan era ministre d’Administracions Públiques, i tantes altres qüestions, la gent no se sentiria maltractada econòmicament, políticament i socialment fins a l’extrem de no voler continuar convivint sota aquestes condicions!"

Duran ha reblat que "no ens ha d’entrar el pànic perquè des de l’Estat invoquin la Constitució que ells s’han passat pel forro tantes vegades com els ha convingut".

El diputat de la federació nacionalista, d'altra banda, ha criticat la carta del Rei, dos dies abans de la reunió entre Rajoy i Mas. "Per cert, no sé qui aconsella el Rei; potser vol fer amics, però a Catalunya n’haurà perdut i força", ha etzibat Duran.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 R Tanies, Barcelona, 24/09/2012 - 07:58

En Barcelona, esta semana empezaran a dilucidarse cosas en sede judicial. Como que la gent està tipa de les institucions espanyoles tal com etzibes, ¿Son acaso mejores las europeas? La respuesta si siempre que NO retengan fondos por la causa que sea que seguro que la pilláis todos.

#8 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 22/09/2012 - 16:54

TEORIA: Una mentira (Cataluña secesionada seria UE) repetida mil veces se convierte en verdad.

PRACTICA: Pongamos banderas de la UE y Cataluña sin la de España hasta en la sopa a ver si cuela.

#7 Cigronet, SFG, 22/09/2012 - 10:17

És que pot haver-hi idiotes, sí idiotes, que encara es creguin a aquest traïdor i botifler ??. Aquest de CiU, tots plegats, branden com un balandro en plena tempesta. Aquest home és un indecent. Cal que es prepari les maletes, perquè si no marxa de bon grat, el fotrem fora escales avall.

#6 joancatala, Castellbisbal, 21/09/2012 - 23:59

Ara cap aquí! Ara cap allà! Ara mi poso d´esquena i ara de cara! Duran el bi-polar! o és fer "la Puta i la Ramoneta" això?
Regeneració política i ESTAT seria el somni DESITJAT! ESTAT CATALÀ JA!

#5 Pilarin, Barcelona, 21/09/2012 - 20:47

Nosotros sí qué estamos hartos!! pero de los políticos catalanes.

#5.1 joancatala, Castellbisbal, 22/09/2012 - 00:01

A lmenys no van a buscar signatures per tot Espanya contra un Estatut que han votat els catalans! T'imagines a algun polític Català cercant signatures per España? Què creus que passaria? A Catalunya van venir i que va passar? La Democràcia és demostra en el dia a dia i amb fets!

#5.2 Pedro, Desconocida, 23/09/2012 - 01:10

Ese estatuto lo votaron solo unos pocos catalanes.