Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2010. 12:31h.

El més llest del tripartit

L'anterior govern va allargar el mandat de Rafael Ribó nou anys poc abans de les eleccions

El més llest del tripartit

Rafael Ribó, aquest dijous, als passadissos del Parlament

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que va ser reelegit el passat mes de febrer ha estat una de les autoritats assistents al ple consitutiu del Parlament.

Ribó, que ocupava el càrrec des de l’1 de juliol de 2004, va va veure ampliat el mandat fins a nou anys -es jubilarà amb 75 malgrat que l'edat de jubilació és als 65- amb la nova llei aprovada el desembre del 2009. La llei va allargar el mandat del Síndic de cinc a nou anys.

El termini es va allargar gràcies al vot del PP. El diputat que va defensar la modificació, Francesc Vendrell, va ser fitxat  uns mesos després pel síndic com director de consum i territori. Vendrell havia estat l'home de confiança de Josep Piqué i portaveu del grup quan l'exministre presidia el PP, però la seva marxa el va deixar descol·locat.

Quan va ser designat president del PPC Daniel Sirera va anunciar que renunciaria a l'escó, però el va mantenir encara tres anys més fins trobar la sortida laboral del Síndic de Greuges. Ribó és l'únic síndic amb 'color' polític perquè havia estat líder del PSUC i després d'Iniciativa. CiU va optar, en la seva anterior etapa de govern, per síndics més 'independents'.
 
El primer síndic de greuges va ser Frederic Rahola, proper a Esquerra, elegit l’any 1984, reelegit el 1989, i que va ocupar el càrrec fins a la seva mort, el 23 de novembre de 1992. Anton Cañellas, exdirigent d'UCD-Centristes de Catalunya, el va succeir en el càrrec el febrer del 1993 i va ser reelegit el 1998 per a un segon mandat de cinc anys, que es va allargar fins el juny del 2004.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 contdown, barna, 16/12/2010 - 20:50

Jo diria el més pocavergonya!!! Fins i tot ha pactat amb un d'el PP per perpetuar-se i com a premi va i el col.loca. Un altre vividor enganxat a la mamella, però a més...pocavergonya!!

#3 marina, caldes, 16/12/2010 - 18:42

ahora quiza hara aun mejor su trabajo pues aparentemente ideologicamente está mas alejado de lo que lo ha estado de los que hasta ahora habia

#2 jajajajajaja, barcelona, 16/12/2010 - 17:05

No trinxara res home, el mateix Pujol el va proposar....

#1 pepepillo, Barcelona, 16/12/2010 - 13:25

Ara aquest ja comença a treure la destral per intentar trinxar a CiU. Després de callar com un puta quan manava el tripartit ja espera a CiU a la propera cantonada. És un sectari i així exercirà. No dimitirà pas no...