Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2016. 10:38h.

“El meu pare estava en contra dels fets d’Octubre”

El fill de Tarradellas diu que “això pot deixar pensar certes coses”

Josep Tarradellas, fill de l’expresident de la Generalitat, ha reconegut en una entrevista a Els Matins de TV3 que no sap que hagués pensat el seu pare del procés independentista que viu actualment Catalunya. Tot i això, ha deixat clar que Tarradellas estava en contra dels fets d’Octubre del 34, quan Companys va proclamar l'Estat Català de la República Federal Espanyola.

“Ningú pot parlar en el nom del pare en aquesta situació. L’única cosa que puc dir és que el pare estava en contra dels fets d’Octubre del 34. Això pot deixar pensar certes coses. No diré més. No són comparables els episodis però hi ha certes idees que es poden comparar”, ha explicat. També ha assenyalat que “no tinc molt clar” que hagués pensat sobre la situació actual d’ERC.

Pel que fa al seu propi parer, ha indicat que “la meva valoració política és la d’una persona que viu a Suïssa, un país que té molta democràcia, una democràcia que comença per baix. Penso que en aquest moment difícil hi ha una manca de democràcia. No s’escoltà prou bé el que el poble vol”.

“No tinc cap parer sobre independència o no independència, no puc dir-ho perquè estic fora. Però rebutjar un referèndum, per una persona que viu a Suïssa i que vota referèndums cada tres mesos, em sembla una cosa molt estranya. Un referèndum no vol dir que sigui forçosament sí, un referèndum pot ser no, com a Escòcia. M’estranya aquesta falta de democràcia bàsica”, ha sentenciat.

Tarradellas, durant l'entrevista
Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#16 Alejandro, Barcelona, 08/11/2016 - 20:21

¡Ay Suiza patria querida, ay, Suiza de mis amores.Yo tengo una cuenta en Suiza con muchísimos millones.¡Vivan las cuentas en clave ,la fuga de capital, el tráfico de divisas ¡¡viva la Suiza neutral, refugio de mis millones , vaya cueva de ladrones ¡¡son peor que Alí Babá. ¿Suiza demócrata? ja

#16.1 pepe.----, andorra, 09/11/2016 - 14:45

tu lo q tienes es envidia de no poder tener una cuenta y la residencia en Suiza. Y si te informaras un poco, los toros no lo son todo, sabrías q ya no hay secreto fiscal cuando existe un delito y también es delito en Suiza.

#15 Alejandro, Barcelona, 08/11/2016 - 20:14

Este señor nos pone a Suiza como modelo de democracia porque fa referèndum fins i tot per anar a pixar; hará referendum pero vive tan ricamente y sin mal de conciencia de lo que otros sin chispa de ética ni de demócratas roban y evaden de sus países. ¡¡viva la democracia Suiza!!

#15.1 pepe.----, andorra, 09/11/2016 - 14:47

Ya no se lleva el dinero a Suiza para guardarlo, pq ya no existe el secreto bancario y lo q hagan los otros con el dinero q me traen a casa no es mi problema, igual q no es nuestro problema q el petroleo q nos vende Arabia Saudi, Venezuela o Iran provenga de paises totalitarios. Mucho doble pensar es lo

#13 xavier fabra, referedum para todo , 08/11/2016 - 15:41

ya quisiera yo que pudiéramos votar en referéndum el modelo lingüístico en las escuelas , pero para eso ya deciden por mi ,

#13.1 pepe.----, andorra, 09/11/2016 - 14:48

solo eso? hasta en Colombia han podido votar si se bajan los pantalones con las FARC o no, en España los dos ultimos gobiernos se han bajado los pantalones ante ETA y su entorno y nadie ha piado, y pobre del q lo hiciera. En Catluña solo se vota lo q quiere el señor feudal.

#12 pepe.----, andorra, 08/11/2016 - 15:30

comparar una mentalidad como la suiza con una como la española es un chiste de mal gusto, el ultimo parrafo es un ejercicio de falacias y manipulación q, como diría el butanito, es impresionante. Lastima no tener mas espacio para poder argumentarlo. Tipica propaganda camuflada de noticia.

#11 Josep Maria, Barcelona, 08/11/2016 - 15:13

Es tan cert que Tarradellas desaprovava els fets del 6 d'octubre com que en aquella jornada es va presentar a Palau per posar-se personalment al servei del president Companys, mentre d’altres fugien, raó per la qual també va ser detingut. És més, aquest gest que va fer Tarradellas en uns moments