Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2019. 17:28h.

El millor de la tarda

L'exdiputat de la CUP Benet Salellas fa una defensa política però ben argumentada

El millor de la tarda

Benet Salellas (foto: TV3)

L'advocat de Jordi Cuixart, Benet Salellas, ha assegurat en la sessió de qüestions prèvies del judici de l'1-O al Tribunal Suprem que “aquest procés penal s'oposa a l'essència pròpia de l'Estat democràtic de dret”. “Aquest judici és una derrota col·lectiva de la societat espanyola”, ha reblat Salellas, alhora que ha denunciat que el judici és una “vulneració de drets fonamentals”.

La defensa de Cuixart ha argumentat que es jutja el president d'Òmnium Cultural per “buscar l'adhesió de la ciutadania a una demanda política de referèndum”. “Manifestacions de centenars de persones són considerades delictives. És incompatible amb un Estat que es defineix social i democràtic”, ha exposat Salellas.

“Tots els ciutadans hem de defensar els drets fonamentals, i això és el que va fer Jordi Cuixart”, ha assegurat l'advocat defensor, després de manifestar que “els poders públics també vulneren drets fonamentals”.

Salellas també ha retret a la Fiscalia que pretengui “criminalitzar” Cuixart per haver fet servir el lema “no passaran”. Per altra banda, ha lamentat que “l'escrit de la Fiscalia omet les lesions de tots els ciutadans que van anar a votar l'1-O”, mentre que sí recull les lesions que van patir els agents de la Policia.

“Si comença el judici, entendrem que el sistema de drets i llibertats haurà entrat en un univers de riscos desconeguts i irreparables”, ha conclòs Salellas la seva argumentació en la sessió de qüestions prèvies.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#17 perico palotes, bcn, 13/02/2019 - 16:56

Ayuda mucho que el que hable despues tuyo, no conozca bien el castellano, pero los argumentos fueron desmontados de forma humillante por los fiscales y la abogada del estado, simplemente lo que el redactor dice argumentos, los abogados dicen palabreria de leguleyo. Los acusados sabrán porque eligieron estos abogados.

#16 catalanoide , Bcn, 13/02/2019 - 07:44

Aquí se juzgarán hechos consumados, no argumentos...

#15 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 13/02/2019 - 01:52

Bien argumentada? .
Mas opiniones que hechos.
Victmismo de barraca.

#14 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 12/02/2019 - 23:41

¡El mejor de la tarde cupera!
¡El peor de la tarde justiciera!

#13 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 12/02/2019 - 23:36

Aquesta es la segona part de l´exitos i profetic L´Endema de la Isona Passola.

I en streaming com a Netflix