Política · 15 d'Abril de 2021. 10:55h.

El ministre de Justícia diu que "no són presos polítics"

Després que Laura Rosel els definís com "polítics que estan a la presó per actes polítics"

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha negat en una entrevista a El Matí a Catalunya Ràdio que els dirigents independentistes que compleixen condemna siguin "presos polítics". Ho ha dit després que la presentadora Laura Rosel li hagi preguntat què pot fer per "desjudicialitzar la política" perquè, segons ha dit, "són polítics que estan a la presó per actes polítics".

Campo ha volgut "rebutjar la seva premissa de presentació" perquè "no són presos polítics" i ha recordat que "el Tribunal Suprem els ha condemnat per uns delictes". "A Espanya hi ha una democràcia plena, hi ha un estat de dret que s'aplica sense mirar qui ha comès els fets", ha defensat.

També ha manifestat que "el Tribunal Suprem ha entès que s'han comès uns delictes i per tant, en aplicació del sistema, s'han produït unes condemnes que s'estan complint" i, d'altra banda, ha recordat que "altres persones van eludir el judici, van abandonar el país i estan fugats de la justícia".

Laura Rosel, després, ha volgut puntualitzar que "jo no he dit que fossin presos polítics, he dit que estaven a la presó per accions polítiques" i li ha preguntat "si es pot parlar amb aquestes persones empresonades". "Es pot parlar amb tothom", ha contestat el titular de Justícia.

Juan Carlos Campo, d'altra banda, ha negat que la concessió dels indults als presos polítics vagi amb retard i ha manifestat que "deu o catorze mesos és un període normal". També ha explicat la reforma del delicte de sedició està avançant i ha admès que es va plantejar arran del Procés. "La realitat ens ha fet reflexionar", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#17 Perico, Matadepera, 15/04/2021 - 22:14

"No son presos políticos", dice el ministrillo, pero van a hacerles una ley a medida para que puedan irse a casita a fomentar los mismos delitos que han cometido. ¿Y los demás delincuentes en prisión? No cuentan, Pinóchez no depende de ellos para atornillarse a la Moncloa.

#16 Perico, Matadepera, 15/04/2021 - 22:10

¿Y quién le ha dado a entender a esta menda que los actos políticos quedan sistemáticamente excluidos del código penal? Los nazis se hartaron a hacer "actos políticos" que llevaron a la muerte a millones de personas; Gabrilo Princip también hizo un acto político matando al heredero de Austria. Y como estos dos ejemplos, a cientos.

#15 Yomismo, Sevilla, 15/04/2021 - 21:14

Grandes hitos de la Resistencia al separatismo: las guillotinas del odio

https://www.youtube.com/watch?v=nPqkiH2Xh2A

#14 Victoria Granell, Tarragona., 15/04/2021 - 17:55

Este ministro es uno más de la ristra de chorizos que frecuentan Moncloa; y es tan malo, que me temo que pronto sus colegas del procés que viven en la cárcel como reyes, sean mandados a su casita con unas perrillas de todos los españoles para consolarles de sus penas, penitas, penas.
Y así le va a la charcutería que es España...

#13 carlos sanchez manils, mollet del vallés, 15/04/2021 - 17:45

al final tots els que hem viscuts els mateixos fets, amb anterioritat i amb una definició, ara son els mateixos fets amb altres definicions que volen dir lo mateix...radiografía= diagnosi per l'imatge, ortopédic= Ergonomic....i la repetició de antics discursos i fets actualitzats