Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2014. 11:56h.

El ministre de Justícia equipara el procés amb "antecedents d'infaust record"

Rafael Catalá fa referència a "un segle tan convuls com va ser el segle XX"

El ministre de Justícia equipara el procés amb "antecedents d'infaust record"

El ministre de Justícia, Rafael Catalá

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha advertit aquest dimarts al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, de superar "la llei democràtica mitjançant l'acció suposadament legitimadora de les masses resulta d'allò més inquietant i, té antecedents d'infaust record". "Tots els coneixen", ha afegit.

Encara que no ha citat cap dels moviments feixistes europeus dels anys 30, el ministre ha recordat que, "després d'un segle tan convuls com va ser el segle XX, tornar a aquesta mena de plantejaments, a més d'ucrònic, crec que compromet els drets i llibertats de tots els espanyols, tot apel·lant al lideratge carismàtic d'un líder, a la mobilització al carrer de les masses per confondre-les amb el conjunt de la societat".

"Això és el que no és democràtic. En un estat amb uns estàndards mínims de qualitat democràtica és urgent desfer quan abans millor aquesta idea letal, que s'intenta difondre des d'alguns àmbits, que la política és quelcom diferent i contraposat a la llei i que, per tant, els tribunals no poden intervenir en qüestions de la política".

Catalá, a més, ha defensat l'acció dels tribunals per fer respectar la llei ja que segons diu, la política desapareix i també la democràcia. El ministre ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu presentat per la ministra de Foment, Ana Pastor, on ha assistit també la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría; la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, i també el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#19 Pope, BCN, 04/12/2014 - 18:53

Considero impropio de un ministro expresarse de la forma que lo ha hecho. Seguimos con el nivel intelectual de siempre, la mediocridad. Sólo llegar y ya se ha contagiado de la vulgaridad de sus colegas. Echar mano del nazismo es de una pobreza argumental terrible. Debería dimitir ya.

#18 ANTONI, LA POBLA DE SEGUR, 03/12/2014 - 11:46

Tots els moviments d'alliberament nacional son promoguts per les masses. Gandhi a la India, Sudàfrica, EEUU, França, el 2 de Maig a Espanya ... sempre son els ciutadans Aquí, a més ho fem de forma pacífica i democràtica Era Franco qui va enretirar les urnes. Nosaltres les posem....

#17 Fua !, Bcn, 02/12/2014 - 22:09

Doncs no se perquè voteu negatiu... És una veritat com un temple... !!

#15 Joel, Bcn, 02/12/2014 - 18:32

Quina cara !!! Com si no sapiguessim d'on venen aquests del PP....

#14 Borrell ll, Girona, 02/12/2014 - 18:01

Són nazis els escocesos, quebecquesos, islandesos, noruecs, sudamericans, nordamericans per haver assolit o intentat assolir la independència. ? Perque no compares es procés amb la descolonització de la India, pacífic però amb convicció ?