Publicitat
Política · 24 de Febrer de 2010. 10:50h.

El "model català" anti crisi és l'espanyol

Montilla planteja la mateixa estratègia que Zapatero i el PSOE

L'estratègia que ha plantejat contra la crisi econòmica el president de la Generalitat, José Montilla, és molt similar a la que està plantejant en l'àmbit estatal el Govern espanyol del PSOE.

Durant aquests dies s'ha insistit des de gairebé tots els sectors en la necessitat de fer front a la crisi mitjançant un "model català", és a dir, amb alternatives específiques de Catalunya diferenciades de la resta de l'Estat.

No obstant això, a l'hora de la veritat, el Govern de la Generalitat ha proposat un esquema similar al que proposa el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

En efecte, la intervenció de Montilla ha insistit en la necessitat de consens entre totes les forces polítiques catalanes i el reforçament de les polítiques socials per protegir els més desfavorits.

A més, en les qüestions relacionades amb la política fiscal, Montilla també ha defensat les posicions del PSOE al nivell estatal. És a dir, que de fet, el "model català" és el mateix que l'espanyol.

Montilla, considera que "entre tots, units, podem buscar iniciatives conjuntes" i ha convidat a la resta de partits a un "pacte català" que poder "reivindicar a Espanya". "Cal un acord social i polític per dur a terme les reformes necessàries", ha assenyalat, a més de creure aquest consens "necessari per a Catalunya"

Ha assegurat que "aquest Govern té clara les prioritats i compleix els seus compromisos", i ha demanat "donar suport als sectors més desfavorits, intensificar les ajudes a la investigació, realitzar una política d'austeritat i potenciar l'activitat empresarial ". En aquest sentit ha recordat que "no podem demanar sacrificis a la societat catalana si no som capaços de predicar amb l'exemple".

José Montilla, amb Carod, després del discurs
Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Gemma, Barcelona, 24/02/2010 - 14:09

Deixem-nos de fer crítica barata al Govern, ja que aquest almenys està aportant solucions per superar la crisi. El que ara cal és que totes les forces polítiques deixin de banda les seves diferències i uneixin esforços per sortir de la crisi.

#4 Joan Miquel, Barcelona, 24/02/2010 - 14:03

El Gobierno de Montilla está apoyando, en estos momentos de crisis, a los más débiles: parados, pensionistas? ¿Y CiU, qué propone como medidas anticrisis: que los despidos sean más baratos? http://www.youtube.com/watch?v=k9SLWx43IPI

#3 Marta, Cardedeu, 24/02/2010 - 13:45

I els de CiU, què, que només pensen en les eleccions i en pactar amb el PP!! Les seves ?millors? propostes per sortir de la crisi són les típiques de les dretes com ara abaratir l?acomiadament: http://www.youtube.com/watch?v=k9SLWx43IPI

#2 Jaume, TGN, 24/02/2010 - 12:44

És a dir, si no proposen res de nou específic a les competències catalanes tot això no és q publicitat x a q senbli q fan alguna cosa al respecte d la crisi. Pura estafa publicitària.

#1 gff, f, 24/02/2010 - 11:01

Un govern està per governar, per prendre decisions, no per amagar la seva ineficiència darrera pactes i grans frases de grans continents i pocs continguts. Buidor, no hi ha govern.