Política · 27 d'Agost de 2008. 11:39h.

El Mundo agraeix a Pujol "que es refereixi a Catalunya com a part d'Espanya"

Destaca la seva "enorme talla política", el seu "lúcid diagnòstic" i titlla de "molt satisfactòria" l'entrevista

El Mundo agraeix a Pujol "que es refereixi a Catalunya com a part d'Espanya"

El director d'El Mundo, Pedro J. Ramírez, amb Aznar, en una imatge d'arxiu

El diari El Mundo ha publicat una editorial, en referència a l'entrevista realitzada a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, titulada "el rostre assenyat del nacionalisme". En ella destaca "l'enorme talla política de l'expresident de la Generalitat catalana, Jordi Pujol, segueix intacta, com demostra en l'entrevista que avui publiquem".

"Del seu diagnòstic a la nostra Democràcia, discrepem amb ell en qüestions com la seva insistència en què l'espanyol no pateix cap tipus de persecució a Catalunya, o en la seva visió nacionalista de la realitat. Però en termes generals estem molt d'acord amb el seu lúcid diagnòstic de la situació política. Especialment encertat ens sembla la seva anàlisi sobre el que va portar a Aznar a cometre alguns errors en el seu segon mandat, o sobre la incoherència amb la qual està governant Montilla, l'actual president".

"I al marge de l'enorme interès de les seves declaracions, és molt satisfactori -i definitori de les seves qualitats polítiques- el fet que en tot moment es refereixi a Catalunya com a part d'Espanya, en contrast amb l'obstinació a obviar la realitat dels seus successors -tant al capdavant de CiU com de la Generalitat-. Pujol, que tan important contribució va exercir a la governabilitat de l'Estat, representa l'oposat a Arzalluz. La nostra entrevista d'ahir amb ell va provocar nombroses reaccions, com la de Teresa Jiménez Becerril, qui va qualificar les seves paraules de 'mezquinas' i va assegurar que 'són munició per a les pistoles i bombes que vindran després'".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Tindal.cat, Segrià, 02/09/2008 - 07:45

Si el Pujol encara no ha entès qui són els enemics dels catalans, i va d'amic d'ells, no ha entès gran cosa.

#15 Jordi, Barcelona, 28/08/2008 - 14:15

El Mundo és un digne successor de "El Alcazar" La mateixa merda ultranacionalista española.

#14 E-1001, oliana, 28/08/2008 - 08:36

Només els hi cal dir: "entrañable enano"

#13 xavi, la seu d´urgell, 28/08/2008 - 00:32

Em cau simpàtic Sr. Pujol encara que he de dir que mai l´he votat. En canvi la seva senyora ja no em cau tan bé. Si la primera dama durant aquells anys fos una altra en comptes de la sergent Ferrussola , Pujol hauria estat un fenòmen.

#12 josep, Blanes, 27/08/2008 - 23:26

Amb aquests amics al Sr. Pujol ja no li calen enemics.Als catalans- ho faci bé o no tan bé- està clar que ja només ens queda un partit digna del nostre vot :ERC, aquesta es la dura realitat, no hi ha cap més sortida per acollonir una mica a Madrid