Publicitat
Política · 16 de Maig de 2009. 12:37h.

'El Mundo': "El Rei s'imposa als xiulets"

El diari, contra "els atacs que pateixen els símbols nacionals davant la passivitat del govern"

'El Mundo': "El Rei s'imposa als xiulets"

Imatge publicada per 'El Mundo' dels Reis durant el partit

El diari El Mundo titula un editorial publicat aquest dissabte "El Rei s'imposa als xiulets i al 'joc' brut", en el qual informa sobre una enquesta segons la qual un 57,4% dels ciutadans vol que Juan Carlos I sigui cap de l'Estat fins a la seva mort, una dada que per al diari suposa "una afirmació monàrquica".

L'editorial afirma que "aquesta acceptació majoritària de la monarquia i dels seus representants -encarnació, en definitiva, de la unitat de l'Estat-, contrasta amb els atacs que els símbols nacionals vénen patint davant la passivitat del govern, i que aquesta setmana van tenir el seu corol lari a la xiulada multitudinària als Reis i l'himne a la final de copa celebrada el dimecres a Mestalla".

També es dóna suport a la proposta del PP que insta "a les administracions catalanes a no atorgar subvencions a aquells grups que promouen 'el rebuig als símbols oficials i institucions de Catalunya i Espanya en els esdeveniments esportius i en qualsevol activitat ciutadana'".

El Mundo conclou l'editorial amb la següent afirmació: "El debat avui a Espanya no és entre Estat centralista o autonòmic, sinó si en alguns territoris s'utilitza el legítim autogovern de forma deslleial i en contra de la Constitució. Mentre el govern no obri els ulls a la realitat estarem lluny de solucionar una situació impensable en qualsevol país democràtic del món".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Beneita, Catalunya, 17/05/2009 - 11:51

El rei va fer un gest impropi d'un cap d'estat d'un pais democràtic, el paguen per no ficar la pota, per fer d'estaquirot, i no per desafiar les masses tamb gestos provocatius propis de pinxo de barri, per molt campetxana que sigui la seva nissaga.

#6 testimoni, barna., 16/05/2009 - 23:41

La enquesta que diu el in-mundo, tots els diaris i polítics españoles, no valen per a res. L'únic que val per saber si el poble vol o no la monarquía, es un REFERÈNDUN DEMOCRÁTIC. Pero no el faran mai perque tenen porrrrr.Saben que sortirá NOOOOOO

#5 Fonso, Bescanó, 16/05/2009 - 21:36

"una situació impensable en qualsevol país democràtic del món".
El que demostra que ecspanya no es un país democràtic.

#4 Ariel, Barcelona, 16/05/2009 - 20:08

Ha,ha,ha!!!! I la resta dels enquestats \\\"espanyols\\\" vol que Juan Carlos I sigui cap de l\\\'Estat fins després de la seva mort, com Franco! Quina colla de fatxes!

#3 vicent, llíria, 16/05/2009 - 17:23

dons per si s'havien oblidat:
piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii