Publicitat
Política · 17 de Juliol de 2009. 13:49h.

El Mundo justifica la catalanofòbia

Considera que el finançament afavoreix Catalunya i es fruit del "chantaje político" d'ERC

El Mundo justifica la catalanofòbia

El dibuix d'El Mundo

El diari El Mundo ha publicat en la seva edició paper els resultats de l'enquesta que ahir plantejava en la seva edició digital i en la qual demanava als seus lectors si se sentien "catalanófobos". L'enquesta va reflectir que un 56% dels participants de la mateixa confessaven sentir-se "catalanófobos". El Mundo es mostra convençut que els participants de la seva enquesta, 26.648 persones, representen "el conjunto de los españoles".

La reflexió amb que el diari de Pedro J. Ramírez acompanya els resultats de l'enquesta és la següent: "No hay duda que la comunidad más favorecida en el nuevo sistema de financiación es Cataluña. Pero ello no es fruto de un sistema justo y coherente, pactado entre el PSOE y el PP, sino de una negociación bilateral entre el Gobierno i la Generalitat, al que no le ha faltado el chanteje político de ERC. Esta actitud irrita profundamente al conjunto de los españoles, hasta el punto que el 56% declara que ahora mismo se siente catalanófobo".

El Mundo acompanya aquesta reflexió amb un dibuix on un d'aquests "españoles" -que porta el cap rapat- fa banyes a la senyera.  Signa el dibuix Ajubel.

Publicitat
Publicitat

75 Comentaris

Publicitat
#75 laura, tgn, 20/07/2009 - 09:42

el que trobo és que la majoria dels que escriuen aquí defensant l'article del mundo no en tenen ni idea d'historia, ja no contemporània, sinó moderna. simplement reclamem un fet històric, i real.

#74 pep, manresa, 20/07/2009 - 00:57

Aquests espanyols estan més malament de la xaveta del què em pensava, segons el Demo aquest no és una qüestió d'unitat, és senzillament que Catalunya pertany a Espanya
El més xocant és que tinguin fòbia a les seves pertinences
Doncs que les deixin

#73 Demo qué?, Palma de Mallorca, 19/07/2009 - 22:59

Nadie esta unido a nadie. Que yo sepa, cataluña ya pertenecia a España antes de que naciera cualquiera de los que comentan por aquí. Pero de repente llega una generación de "iluminados" que se piensa que por cojones se tienen que cambiar las cosas.

#72 pep, manresa, 19/07/2009 - 21:03

Imagina't que tinguessis raó Carlos, que els catalans fessim mal als espanyols moralment, físicament i a la butxaca, llavors el què no entenc és aquesta obsessió amb la "sacro-santa unidad de España"
Perquè voleu estar units als que us putegen?

#71 Carlos, Tgn, 19/07/2009 - 18:41

A ver incultillos, -fobia viene de temor o aversión irracional, no de odio.
Y esta aversión y temor es la que se tiene con los que te pueden hacer daño moralmente, físicamente, al bolsillo.. Como hace el 85% de políticos catalanes y los que les creen.