Publicitat
Política · 21 de Novembre de 2008. 09:41h.

El Mundo lloa "el periodismo libre" de Toni Soler

El director de l'Avui diu que "sembla que doni carnassa a la caverna mediàtica"

El Mundo lloa "el periodismo libre" de Toni Soler

Toni Soler

El director de l'edició d'El Mundo a Catalunya, Àlex Salmon, ha elogiat en un article d'opinió, que "Toni Soler és un dels periodistes més interessants i lliures que tenim a Catalunya. La llibertat a Catalunya es dóna per sobreentesa, clar que hi ha coses que no es diuen perquè és millor mirar cap a una altra banda. Ignorar algunes situacions funciona. És aquest silenci que tant mal fa a aquesta llibertat sobreentesa a la qual abans fèiem referència.

"Soler, a més de dirigir el programa Polònia -un espai al que la majoria dels polítics els agradaria eliminar, encara que tingui una de les millors quotes de pantalla- escriu llibres, com el qual acaba de publicar titulat Amb llengua o sense (Columna).En ell diu que el castellà està discriminat per pura evidència: democràticament s'ha decidit que així sigui. La certesa de l'afirmació sorprèn. La seva reflexió està tan clara que crida l'atenció que molts polítics, periodistes i tertulians la neguin. A l'escola només dues hores de castellà de les 30 possibles. ¿Hi ha alguna cosa més evident? Soler utilitza el terme 'discriminació'. És el bo. La persecució queda burda. Que l'evidència surti a flotació de la mà d'un home mediàtic és bo per a tots".

Per la seva banda, el director de l'Avui, Xavier Bosch, recorda que Soler "fa una descripció de la realitat de cohabitació de les llengües a Catalunya. Dins del context s'entén què vol dir, però també és veritat que permet fer el titular que 'hi ha discriminació del castellà a Catalunya'. Sembla, doncs, que doni la raó a la caverna mediàtica de sempre. O, si més no, els dóna carnassa. O, pel cap baix, arguments. Ves per on, però, que tenim l'alta cultura i la cultura de masses usant el mateix patró". Bosch lamenta que Soler digui "una cosa i, l'endemà, veient la forrolla mediàtica que fa", rectifiqui "a corre-cuita". "És a dir, tira aigua al vi de les seves pròpies opinions per si a algú els han semblat massa fortes o socialment incorrectes", conclou.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#42 ramon, barcelona-c, 22/11/2008 - 18:55

Les manifestacions d'en T.Soler están fetes desde la bona fe,l'ingenuitat i el típic purisme catalá aplicat quan interessa, "alló de mes papistes que el Pàpa", i mancat d'alló que està mancada,també, la politica catalana, astúcia i subtilesa

#41 N'hi ha més a fora que a dintre, Granollers, 22/11/2008 - 17:58

És una qüestió de balanços. Després de 300 anys de discriminació contra el català, código penal en mà i amb la brunete apuntant-nos els canons, ara toca discriminació positiva a favor del català. I a qui li piqui que es grati.

#40 Alex, Bcn, 22/11/2008 - 13:22

Juan pues la gente vota lo que vota, tripartito y CiU no te quejes luego que PP y Ciutadans son minoría en el Parlament, la gente estará de acuerdo con esta política

#39 Víctor, Barcelona, 22/11/2008 - 13:16

Hay dos asuntos democráticamente hablando que deberían despertar las alarmas: una que Soler se acojone y se retracte en un día por la polémica, dos que sea el único con honestidad, moméntanea, de reconocer la obviedad de la discriminación.

#38 Víctor, Barcelona, 22/11/2008 - 13:12

Fox Mulder, les productores de cinema es mouen pels beneficis, si diuen que no els hi surt a compte traduir les pelis o posar-les en català es per alguna cosa. I això no ho vec com a discriminació perque no és ideològica a diferència del catalanisme.