Publicitat
Política · 3 de Març de 2011. 13:32h.

El Museu de Saura

L'aleshores conseller va inaugurar el seu projecte més emblemàtic a vuit mesos de les eleccions

El Museu de Saura

Montilla, amb Saura i Boada, el dia de la inauguració

La seu del Memorial Democràtic, que ha tancat el Govern de Mas per no complir les normatives de seguretat en les sortides d'emergència, l'aire acondicionat i la ventilació, va ser inaugurat el 20 de març del 2010 per l'aleshores conseller d'Interior, Joan Saura, i el llavors president del Govern, José Montilla. Aquesta inauguració es va fer a vuit mesos de les eleccions al Parlament.

L’Espai Memorial Democràtic ocupa 800 m2 de la planta baixa de l’edifici ubicat al número 69 de la Via Laietana, que acollia l’antiga seu del Departament d’Interior. A la primera planta de l’immoble, amb una superfície total de 2.487 m2, estan ubicades les oficines de la direcció del Memorial Democràtic i de la Direcció General de Memòria Democràtica.
 
L’abril de 2009, el Memorial va completar la creació de tots els òrgans previstos en la seva llei (Junta de Govern, Consell Assessor, Consell de Participació). Des de 2003, el tripartit va desenvolupar una política de recuperació de la memòria històrica que s’ha centrat en la recuperació del patrimoni memorial (Xarxa Espais de Memòria Democràtica de Catalunya); l’homenatge als qui van lluitar per la democràcia i la llibertat (deportats, exiliats, represaliats…); l’impuls de recerques i investigacions històriques a tot el territori, entre d’altres iniciatives.

Amb aquest espai, el tripartit pretenia impulsar les polítiques adreçades a la recuperació, commemoració i foment de la memòria democràtica. El memorial impulsa, així, el coneixement del període de la Segona República; de la Generalitat republicana; de la Guerra Civil; de les víctimes del conflicte per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials; de la repressió de la dictadura franquista; de l’exili i la deportació; de l’intent d’eliminar la llengua i la cultura catalanes; dels valors i les accions de l’antifranquisme i de totes les tradicions de la cultura democràtica, amb la finalitat de donar a conèixer d’una manera científica i objectiva el passat recent i estimular la comprensió del temps present.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ley de igualdad, made in CAT, 04/03/2011 - 12:04

... sólo puede ser un museo de dinoSAURAS.

#2 Paco, Torroella de Montgrí, 04/03/2011 - 07:31

Per a tot s'ha de crear una direcció general?a cop d'ull això sols significa que una quantitat apreciable dels recursos son purament administratius i no son visibles al ciutadà.

#1 perico, sant climent, 03/03/2011 - 20:01

de les poques coses positives que va fer el Saura. Ja era hora que algú es preocupés d'homenatjar als republicans