Publicitat
Política · 10 de Novembre de 2020. 10:06h.

El New York Times diu que no són presos polítics

"No estan empresonats per les seves idees sinó per una conducta il·legal"

El New York Times diu que no són presos polítics

El corresponsal del NY Times a Espanya, Raphael Minder, afirma en una entrevista a La Vanguardia que els líders independentistes catalans són "polítics presos" i no presos polítics.

"Si un polític se salta sabent-ho la legalitat democràtica i l'advertiment del Tribunal Constitucional ... passa el que es preveu: se'l jutja. No és empresonat per les seves opinions o les seves idees, doncs, sinó per una conducta il·legal. Sí que és molt opinable la duresa de la sentència", argumenta.

En aquest sentit recorda que els empresonats "han proclamat el seu full de ruta per esquivar al seu Parlament les lleis nacionals i els protocols democràtics...". "Aquests líders polítics independentistes van decidir anar massa lluny i massa ràpid. I és que disposar d'una majoria parlamentària... no suposa tenir majoria social", assenyala.

Per Minder als catalans els falta "tenir un debat més constructiu. Un polític independentista va presumir davant meu de 'netejar' de crítiques les seves xarxes: error!". "Veig massa polítics massa instal·lats en aquest conflicte. I molt a gust", constata.

Pel que fa a Puigdemont, Minder afirma que "volia viure a Girona, i ja veu. I compte: el polític ferit és un animal perillós!". Referint-se a Junqueras considera que "és molt professoral. I el té molt cabrejat que Puigdemont, sense donar la cara, sigui encara capaç d'arrossegar tantíssims votants".

D'altra banda, sosté que el NYT "té una visió liberal progressista, creu en la divisió de poders en equilibri. I anhela el recanvi de el president Trump, ara". En aquest sentit retreu a Trump que "buscar sempre la confrontació és un error, i ha desprestigiat als Estats Units".

rf.jpg

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#38 Pepón, Bcn, 11/11/2020 - 09:26

Está clarísimo. Lo que no entiendo es que los políticos de aquí no sean capaces de difundir una realidad tan clara y dejen el relato de los hechos a los que tanto daño nos hacen.

#37 Sergi Sergio, Barcelona, 10/11/2020 - 19:16

Be, el diu tothom menys el "pesebre" catala, TV3, CatRadio, Vilaweb, el Nacional.cat, Ara, Avui, RAC1.

#36 John McLane, Barcelona, 10/11/2020 - 16:34

A este Raphael Kinder Bueno sólo le faltó añadir que Donald Trump ha sido el mejor presidente de EEUU de toda la Historia.

#35 la realitat, ., 10/11/2020 - 15:10

Qualsevol dia més que passen a la presó són més vots pels independentistes.

#35.1 Luigi., Barcino, 10/11/2020 - 16:45

Doncs si esperen fins a passar del 50%, oh tenen cru.

#35.3 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 10/11/2020 - 18:36

Y cuántos votos más exactamente?

#34 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 10/11/2020 - 14:06

No son presos políticos. Son delincuentes, que tienen que pagar por lo que han hecho para que no vuelvan a hacerlo. Lo entiende cualquier persona sensata que no viva del cuento.