Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2008. 13:02h.

'El noi del pijama de ratlles' , només en castellà

CiU denuncia que ha estat "per una negligència del Govern"

'El noi del pijama de ratlles' , només en castellà

Imatge del film

El diputat de CiU, Carles Puigdemont ha entrat al registre del Parlament una pregunta oral al Govern, per tal de ser resposta en Comissió, qüestionant “per què el film basat en la novel·la ‘El noi del pijama de ratlles’ no s’ha doblat al català?”. Tal com s’ha publicat en diversos mitjans de comunicació, la versió cinematogràfica d’aquesta novel·la no tindrà una versió en català "com a conseqüència de la mala gestió de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat". Per Puigdemont, estem davant “una situació absurda”.

“No pot ser que una de les novel·les que més èxit ha tingut els darrers temps en la seva traducció catalana, no sigui doblada al català quan s’adapta al cinema per una qüestió de deixadesa, perquè se’ls han passat els terminis” ha afegit.  I és que "un cop confirmat que no ha estat un problema amb les majors, tot apunta que estem davant una negligència del Govern que hauria de vetllar per aconseguir el màxim nombre de pel·lícules en català a les nostres pantalles”. Però hores d’ara, "en els cinemes de Catalunya només hi ha 6 pel·lícules que poden ser vistes en català".

“Sabem que la situació del català en el món del cinema està lluny de poder ser considerada com a normal, per aquesta raó costa trobar una justificació per no doblar aquesta pel·lícula” ha assenyalat Puigdemont.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Arnau Estanyol, Sant Boi, 04/10/2008 - 12:59

totes les pel·lícules en català a tot l'estat espanyol. Segur que ells no es queixarien com nosaltres que les tenim totes en espanyol.

#7 Meliq Salau, Reus, 04/10/2008 - 12:57

Accelerarem la independència recordant que El PIB català és 200 mil M d'E L'espoli és el 10% del PIB, 20 mil M d'E A cada família catalana o emigrant amb 2 xiquets, els espanyols li roben 12 mil E per any (mil E per mes) Recordeu-ho i digueu-ho a tots

#6 sulfuro sulfuro, Barcelona, 03/10/2008 - 22:08

¿Es que los deCiU no tienen asuntos más importantes a parte de firmar acuerdos
vacios de contenido con sus colegas del Tripartit?

#5 Pa amb tomáquet, Barcelona, 03/10/2008 - 17:53

¿joanet en nombre de quien habla?

Muy mal que se quiten opciones. En esta aprte de Espanya debe haber la misam oportunidad de elgir entre catalan y castellano y viceversa.

#4 Joanet, Barcelona, 03/10/2008 - 16:19

Kopro, "aquesta gent" som nosaltres, els catalans. El catal?s cosa de tots. Alegra't.