Publicitat

Duran 'enlluerna' sectors de Madrid amb les seves propostes econòmiques

El nou Cambó?

Duran, amb Zapatero, en una imatge d'arxiu

El líder d'Unió i portaveu del grup de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha centrat les mirades dels observadors, tant de l'Estat espanyol com de molts dels països d'occident, amb la seva recent actuació a la cambra, que va permetre salvar el pla d'austeritat de l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. Aquesta posició de Duran s'emmarca en el context dels seus habituals propostes sobre la situació econòmica espanyola, un fet que ha portat a alguns ambients madrilenys, alluernats, a parlar d'un "nou Cambó". Fins i tot el periodista Luis María Anson afirmava recentment, en un article publicat al diari El Mundo, que Duran podria ser el polític adequat per ocupar la direcció del Govern espanyol.

De fet, CiU ha salvat el pla de Zapatero perquè no li interessa una eventual coincidència de les campanyes electorals de Catalunya i d'unes generals avançades, però, de tota manera, Duran i Lleida ha donat la imatge del polític català amb "sentit de l'Estat", una imatge que encaixa amb el fet que el líder d'Unió sempre s'ha distingit per predisposició a col·laborar en la recerca de solucions per als problemes de l'Estat, i fins i tot a entrar com a ministre a un Govern espanyol al que CiU donés suport.

Així, Duran, que defensa des de fa temps una reforma del mercat laboral que sembla que ara està a prop de concretar-se, adverteix sobre la urgència d'aquesta reforma. El líder d'UDC ha dit que no cal esperar al proper dia 16, com ha plantejat Zapatero, perquè "com més aviat" es faci, "millor".

En qualsevol cas, ha advertit que “no donarem suport a una reforma laboral si abans no coneixem el seu contingut i podem influir perquè la reforma sigui la que, al nostre judici, necessita i requereix el nostre mercat laboral, d’acord amb les peticions fetes pels organismes internacionals del FMI i la pròpia Unió Europea i per la pròpia realitat laboral espanyola”.

No és l'únic aspecte de la situació econòmica sobre el qual s'ha pronunciat aquests dies, perquè també ha fet un altre plantejament que ha resultat polèmic: "Algun dia haurem de parlar seriosament del subsidi d'atur. Tota persona que rebutja [sistemàticament] una feina ha de perdre el subsidi d'atur ".

Ha afegit que "hem de lligar el subsidi d'atur amb polítiques actives", perquè "l'aturat ha d'estar obligat a formar-se i preparar-se per a fer una altre feina".

I també ha criticat el fet que "molta gent, a través de l'economia submergida, es fa la seva guingueta i fa la competència als petits autònoms que paguen impostos".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 David, Cornellà, 05/06/2010 - 14:39

Jordi, digues-nos una sola proposta del Duran que hagi reeixit. Nota: reeixir vol dir que s'hagi posat en pràctica i hagi funcionat bé; no que hagi sortit als diaris, foto inclosa.

#9 Jordi, Lleida, 05/06/2010 - 13:58

No entenc alguns comentaris. A què ve tant interès a minimitzar la persona d\'en Duran i les seves propostes? Enveja potser? Qui no vegi bé els seus plantejaments, en pot fer uns altres i exposar-los, no?

#8 Jordi Tallaferro, Barcelona, 05/06/2010 - 00:22

Es positiu que feliticitn en Duran Però que reformin el tema fiscal dels artistes i esportistes i que paguin un impost com cal. Investiguin a més els que tenen els comptes en paradisos fiscals Prou de frau!
Ho ha oblidat en Duran en la seva proposta?

#7 David, Cornellà, 04/06/2010 - 19:57

Estic segur que el Duran és el nou Cambó: l'expulsaran d'Escanya i acabarà ajudant qualsevol dictadura sudamericana fins que es mori lluny i aquí sigui oblidat.

#6 Pep, Vic, 04/06/2010 - 09:08

No cal oblidar que a la segona república i a l'arribada de Franco Cambó es a dir Dreta catalanista quan va haver de triar entre bandera i cartera va triar cartera i a va posar al servei de la Dictadura Franquista.