Publicitat
Política · 8 de Juliol de 2019. 20:44h.

El nou cap dels Mossos va anar voluntari a l'Exèrcit espanyol

Eduard Sallent va ser paracaigudista, però ho amaga al currículum oficial perquè és indepe

El nou cap dels Mossos va anar voluntari a l'Exèrcit espanyol

El cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent amb el conseller d'Interior Miquel Buch

El nou comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, va passar per l'Exèrcit espanyol segons explica ell mateix en una entrevista a El País aquest dilluns.

A Sallent li pregunten: "Amb 20 anys va ser cara visible d'un sindicat independentista. Segueix vinculat a alguna organització d'aquest tipus?".

I ell respon: "No. La Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya el 1992 no era un sindicat independentista. Jo vaig estar un temps i me'n vaig anar perquè no estava a gust i d'allà vaig anar a l'Exèrcit".

Contactat el gabinet de comunicació dels Mossos en dues ocasions per aquest diari han demanat la petició de la informació per escrit però no han donat resposta.

En el currículum oficial distribuït després del seu nomenament el passat 6 de juny s'omet aquest detall. La nota oficial només explica que "es va incorporar a la Policia de la Generalitat fa 22 anys i ha demostrat abastament les seves capacitats en la direcció de diverses unitats del cos, exercint fins avui com a cap de la Comissaria General d'Informació".

També que "ha format part com a expert de missions internacionals en matèria de seguretat, sota la direcció de l'ONU i del Consell d'Europa, i ha estat Professor a l'ISPC en Drets Humans i Deontologia Policial i formador en UNESCOCAT en matèria de diversitat".

D'altra banda "va ser sotscap de la Comissaria General d'Informació i cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i mediació". Però curiosament no aporta cap detall més.

Un agent de l'esmentat gabinet de comunicació, que no ha volgut donar el seu nom, no ha negat els fets però ha al·legat que és el "currículum policial" i que no tenen per què sortir totes les dades professionals.

E-notícies ha demanat per escrit el període de servei, el destí i la seva funció. La petició està avalada per la Llei de Transparència, 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i el bon govern aprovada per precisament pel Parlament fa cinc anys.

Una possibilitat és que l'Eduard Sallent complís el servei militar obligatori que va ser abolit -a instàncies de CiU- pel llavors govern del PP el 2001.

El nou comissari en cap dels Mossos tenia ja 29 anys tot i que, en aquest cas, també podria haver-se declarat objector de consciència vist que hi havia militat a la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC), d'ideologia independentista.

L'altra opció és que fos voluntari. La Viquipèdia explica precisament que "l'any 1993 va ingressar a la Brigada Paracaigudista on va servir com a soldat professional a la II Bandera, Roger de Llúria, fins a l'any 1995". 

El nou màxim responsable policial també admet a l'entrevista que Puigdemont gaudeix de dos escortes dels Mossos però que "podrien fer aquest servei fora d'hores de treball".

Preguntat, en un segon mail, com és possible que dos agents compleixin aquesta comesa "fora d'hores de treball" atesa la distància física entre Barcelona i Waterloo, els Mossos tampoc han volgut respondre. "No tenim res a afegir al que s'ha dit en l'entrevista", han assegurat fonts oficials.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#9 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 09/07/2019 - 10:39

Cargar sobre el adversario los propios errores o defectos, respondiendo el ataque con el ataque. Si no puedes negar las malas noticias, inventa otras que las distraigan

J.Goebbels

I la versio domestica

https://www.eltriangle.eu/ca/actualitat/poders/el-manual-processista-prohibeix-parlar-de-indepes-i-liders-independentistes-empresonats_103064_1

#8 ., ., 09/07/2019 - 09:54

He leido la entrevista completa,y por lo menos parece sensato.
Probablemente sea primero policìa y luego nacionalista.

#8.1 botifler1914, Waterlux, 09/07/2019 - 10:34

Dios te oiga pero lo dudo.

#8.2 Capit@n España, The broquil is over, 09/07/2019 - 11:05

Si fuera así no seria el jefe de los Mossos.

#7 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 09/07/2019 - 09:23

Cuidado con el Topo!!!

#6 Frank, Madrid, 09/07/2019 - 09:11

Nadie es perfecto. Yo tambien hice la mili, de lo cual me siento muy avergonzado.

#6.2 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 09/07/2019 - 17:57

es que sois todo paz y amor

El Govern planeaba un 'ejército' de 22.000 efectivos para un escenario a la ucraniana

https://www.elconfidencial.c om/espana/2017-11-13/independe ncia-cataluna-govern-planeo-ej ercito-22000mossos-escenario-u crania_1476976/

#5 lepero, Barcelona/Tabarnia, 08/07/2019 - 23:19

Y el otro de la foto tampoco debe mencionar en su currículum sus aventuras profesionales con Rufián.