Publicitat

Missa a Montserrat pels "presos polítics"

El nou carlisme

Montserrat ha acollit una vetlla de pregària en solidaritat amb els líders independentistes que són a la presó o l'exili, i per tots els encausats per l'1-O. El president de la Generalitat ha participat en aquest acte religiós acompanyat per membres del govern. Quim Torra ha llegit una pregària de Dietrich Bonhoeffer, un teòleg i religiós alemany que va ser assassinat pel règim nazi.

"Invoquem l'Esperit, pare dels pobres, a fi que bufi ben fort arreu i toqui el cor de tots. Dels jutges, a fi que jutgin segons la veritat. Dels polítics, a fi que explorin camins que fomentin la convivència enmig de les diferències. Dels empresonats i exiliats, a fi que tinguin fortalesa d'ànima”, ha dit Torra.

A l'acte religiós també hi eren Jordi Pujol i Marta Ferrusola, a més de l’expresident del Parlament, Joan Rigol, les conselleres Meritxell Budó i Àngels Chacón, i el conseller Damià Calvet. 49675-2.jpg

Durant la pregària, dos familiars dels presos independentistes han llegit una carta que els han fet arribar des de la presó i on demanen poder dialogar amb algú "que no temi l'escrutini de les urnes". Els presos asseguren que els "dèbils" es refugien "en l'arrogància" i "només imposen", i han dit que el "patiment" d'estar tancats no els farà callar.

El president Quim Torra ha escollit una pregària que Dietrich Bonhoeffer per participar en la vetlla. Aquest teòleg la va escriure el Nadal del 1943 des d'una presó alemanya. Bonhoeffer, teòleg i pastor luterà alemany, el van empresonar acusat d'haver participat en un complot contra Hitler i va morir executat en un camp de concentració.

Aquest és un dels fragments que ha llegit Torra: "Senyor, jo escolto la teva crida i la segueixo. Ajuda'm. Sa esperit, dona'm la fe que em preservi de la desesperació, de les passions i del vici. Dona'm l'amor cap als altres i cap a tu, que destrueix tot odi. Dona'm l'esperança que m'alliberi de la por."

L'abadia de Montserrat ha volgut aclarir que no es tracta d'una missa organitzada pel monestir sinó una pregària planificada per un grup de cristians. El monestir ha emès un comunicat explicant que no n'és promotor ni s'adhereix institucionalment a la vetlla i recalca que Montserrat és la casa de tothom i no es posicionen a favor ni en contra d'accions polítiques concretes.

torramissa.jpg

Publicitat
Publicitat

85 Comentaris

Publicitat
#77 Rodrigo, Barcelona, 08/10/2019 - 11:24

De carlistas nada. El Código Penal carlista de 1875 (en plena última guerra carlista) castigaba con la pena de muerte el intento de secesión de una región española. «Art. 135. La tentativa para destruir la independencia o integridad del Estado será castigada con la pena de muerte»: https://books.google.es/books?id=y5AWAAAAYAAJ&hl=es&pg=PA45

#76 Nicolau, Barcelona, 07/10/2019 - 18:16

¡Un grupo de cristianos que incluye a los Pujol! ¿Llevarse a Andorra y otros paraísos fiscales las mordidas de unos impuestos que pagamos todos es propio de cristianos? ¿O es que los van a devolver y pedir perdón?

#76.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 07/10/2019 - 20:47

Dad a Dios lo que es de Dios y al clan Pujol lo que es de todos los catalanes.

#75 Daniel, Barcelona, 07/10/2019 - 16:40

Cuanta gente libre de pecado en esa ceremonia! Hay estan todos y nunca ha cogido nunca un duro que no fuese suyo. Todos cristianos pios que siguen los 10 mandamientos a rajatabla. Que leccion de dignidad nos dan y que nivel de decencia!
"Quiero al amante que gime de felicidad y desprecio al hipocrita que reza una plegaria." Omar Kayan

#74 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 07/10/2019 - 15:36

Doncs jo he volgut anar a la missa i no m´han deixat entrar al monestir.Quina vergonya!!!

#74.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 07/10/2019 - 20:48

Pues qué raro. Los habitantes del monasterio tienen fama de ser muy "cariñosos".

#73 Nitato, Navarcles, 07/10/2019 - 13:24

Vomito.