Publicitat

Rufián es passa al 'peix al cove'

El nou Duran

Manuel Trallero ha assegurat aquest divendres, al seu programa setmanal al canal de YouTube de Xavier Rius, que "Rufián ha aconseguit fer el paper que van fer Miquel Roca o Duran i Lleida". Trallero al·ludia d'aquesta manera al fet que Esquerra ha acabat votant a favor dels Pressupostos Generals de l'Estat a canvi del 6% de català a Netflix.

El mateix Gabriel Rufián va treure pit per l'acord dimarts passat en afirmar que "ERC va prometre que aconseguiria quotes i incentius. I és exactament el que s'ha pactat i el que s'ha aconseguit", però és el mateix partit que va donar suport a la declaració unilateral d'independència o afirmava que "tenim pressa" en paraules de Carme Forcadell.

El 2017 quan l'aleshores president, Carles Puigdemont, va estar a punt de convocar eleccions, Rufián va penjar un tuit a la xarxa amb la frase "155 monedes de plata" que, previsiblement, va ajudar a inclinar la balança cap a l'altra banda.

El líder d'ERC a Madrid, que prové de Súmate, encara va ser més contundent el desembre de 2015 quan va afirmar que romandria "només 18 mesos a l'escó" del Congrés dels Diputats. Han passat, des d'aleshores, sis anys.

L'actitud d'Esquerra de donar suport als Pressupostos contrasta també amb l'opinió de Montserrat Bassa, germana de l'exconsellera de Treball, que en una polèmica intervenció el gener de 2020 va afirmar que "m'importa un comí la governabilitat d'Espanya".

Rufián, en els últims mesos, ha abandonat també les intervencions més bel·ligerants al Congrés com quan va ensenyar una impressora o quan va dir "palmera" i li va picar l'ullet a la diputada del PP, Beatriz Escudero.

 

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#27 pepe, andorra, 30/11/2021 - 13:34

yo es q no contribuyo a la burbuja mediática del separatismo totalitario.

#26 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 29/11/2021 - 16:10

Ja li agradaria Gabriel Rufián tenir la categoria política del Sr Duran i Lleida.

#25 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 29/11/2021 - 14:41

No se si sebeu que qui va ser el primer president de Sumate, el semianalfabet Eduardo Reyes, va ser diputat d´ERC i nomenat Secretari de la Sindicatura de Comptes de la Generalitat como premio por su infatigable lucha por los drets historics de los consumidores de cazalla

Sumate es un hub de talent, el Silicon Valley d´ERC

#24 realista, Barcelona, 28/11/2021 - 20:24

Rufián está muy cómodo en Madrid, disfrutando de una gran ciudad,orondo de hincharse a tapas y buenos restaurantes. Sólo pensar volver a Barcelona lo desvela...

#21 Ramón d'Osca, Tractoria interior, 28/11/2021 - 13:21

Muy excesiva la comparación, independientemente de los tejemanejes de estos dos, son personas cultas, formadas y educadas. Nada que ver.