Publicitat
Política · 28 de Març de 2021. 16:55h.

El nou Francesc Homs

Manuel Castells també afirma que Espanya pot desintegrar-se

El nou Francesc Homs

El ministre d'Universitats, Manuel Castells, ha afirmat que si el Govern espanyol col·lapsés "Espanya es desintegraria" en una entrevista publicada aquest diumenge a La Vanguardia. Les paraules de Castells recorden a les que va fer el febrer de 2017 l'aleshores portaveu del PDECAT al Congrés, Francesc Homs, quan va vaticinar que el judici i les sentències per l'organització la consulta del 9-N de 2014 significarien "la fi de l'Estat espanyol", un auguri que va fer el dia abans que ell mateix fos jutjat al Tribunal Suprem, en la seva qualitat d'aforat, pel mateix afer.

Un mes després, Homs va manifestar que identificava a l'Estat espanyol "com una cosa que està en fase Perestroika", en referència a la desintegració de l'URSS.

Castells, preguntat sobre el futur de les democràcies, ha considerat que "estem en una situació greu, molt greu. Si aquest govern col·lapsés, que no ho farà, seria la desintegració total d'aquest país. Som l'última muralla de defensa de la civilitat, ho dic de debò" ha assenyalat en l'entrevista. El ministre també ha manifestat que "Catalunya té sort que hi hagi a Espanya el Govern que hi ha", ja que, si no fos així "seria un 155 permanent".

El cap del grup de diputats del PDECat al Congrés, Francesc Homs, va dir que si el procés judicial per la consulta del 9-N acabava en condemnes serà "la fi de l'Estat espanyol", perquè es constatarà, al seu parer, que "la democràcia pot ser castigada amb el Codi Penal". Va afegir que "si hi ha resposta penal a un moviment cívic, l'Estat espanyol s'ha perdut i ha perdut".

whatsapp-image-2021-03-28-at-16.49.09.jpeg

Francesc Homs també va afirmar, poc abans que es fes pública la sentència del Suprem pel 9-N -en la qual el van acabar inhabilitant més d'un any- que "l'Estat espanyol, jo l'identifico com una cosa que està en fase Perestroika", en una entrevista a El Punt Avui Televisió. "No tenen projecte", va insistir l'exportaveu del govern aleshores.

La seva profecia no va acabar aquí, sinó que Homs va pronosticar també que "la independència de Catalunya els anirà bé per redefinir-se". "S'hauran de reinventar. La independència de Catalunya els anirà bé per redefinir-se i reprojectar-se" va apuntar en l'entrevista.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#26 Alberto, Alcorcón, 30/03/2021 - 08:19

"Antes se partirá Cataluña."

#25 Capit@n España, Purgandus populus!!, 30/03/2021 - 08:06

Esa cara de luna llena es terrorífica por sus malos augurios...

#24 vurdalak, Maliaño, 29/03/2021 - 14:02

JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA, ¡Vaya satélite marcianoooooooooooooooo¡ JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA, este se nota que se quedo sin veranos y a si quedo, JAJAJAJAJAJAJA.

#23 Charly, Barcelona, 29/03/2021 - 13:01

Otro tonto más, y minitro de universidades. Al lado del carbonerito, del doctor cum fraude montado en el falconetti, y del pablenin.
Y van...


#22 Montse, Barcelona, 29/03/2021 - 12:04

¿Qué es lo que pretenden gente instruida y bien acomodada como ese ministro con suposiciones tan contundentes y catastrofistas ? ¿Meternos miedo y angustia en el cuerpo a los ciudadanos de a pie en la CA? ¿Que España explote en pequeñas taifas devoradas en el tiempo por los grandes países o corporaciones mundiales? ¡Basta ya¡