Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2011. 12:41h.

El nou gurú de CiU

El llibre del nou Secretari de Comunicació va impactar en Mas, Duran, Puig i Madí

El nou gurú de CiU

Josep Martí, en una imatge d'arxiu

El nou Secretari de Comunicació, Josep Martí, estava un dia prenent un cafè a la terrassa de la Biblioteca Jaume Fuster, de Gràcia, i se li va acostar "un jove a demanar-me tabac". Martí s'hi va negar i el jove, enfurismat perquè "el tabac estava a la vista damunt la taula", li va etzibar "burgès miserable atrapat al sistema de la propietat privada".

Martí justifica la seva negativa perquè "aquell tabac era meu. Jo l'havia pagat. Per fer-ho, m'aixeco cada dia a les set del matí. Porto un dels dos nens al col·legi i vaig a treballar. Plego sobre les dues del migdia. Hi torno sobre les quatre i al voltant de les set, si puc, me'n torno a casa amb la família". "Això és el que jo faig per pagar, entre moltes altres coses, el meu tabac", afegeix.

L'anècdota està inclosa en un llibre que va publicar el 2008 ("Ets de dretes i no ho saps") i que va ser presentat a la premsa el febrer d'aquell any per Francesc Marc Álvaro. La presentació en públic, a la Casa del Llibre de Barcelona, va comptar amb la presència destacada de l'exministre Josep Piqué, llavors ja retirat de la política.

El llibre va tenir força impacte en sectors de CiU. De fet, Martí va ser convidat a dinar successivament -i per separat- per Artur Mas, Josep Antoni Duran i Lleida, Felip Puig i David Madí. Encara en ple apogeu del tripartit, reivindicava que "la dreta a Catalunya està demonitzada" (pàg. 23) i que "ser de dretes fa vergonya" (pàg. 27).

També que la política catalana havia viscut amb l'axioma: "l'esquerra és bona, la dreta és dolenta" (pàg. 31) sobretot per culpa del franquisme, però l'autor deixava clar que Franco era "un reaccionari, un tirà, un dictador, un criminal". "El glamur de l'esquerra és indubtable" (pag. 37), insistia

Però, entre altres valors, reivindicava la seguretat i "la cultura del treball, l'esforç i el sacrifici" (pàg. 97). Criticava els okupes, els antisistema, els botellots i la recuperació de conceptes com el d'autoritat o la propietat privada, entre d'altres. "Les garrofes no cauen del cel" (pàg. 130) advertia.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Manel, Bcn, 28/02/2011 - 23:39

Pere, ets un manipulador, que el Senyor s'apiadi del teu orgull.

#14 Pere Sallavinera, Esplugues de Ll., 28/02/2011 - 12:45

Un llibre imprescindible. La cultura de l´esforç, del respecte, de la decència, de l´ordre, de la familia. No es dificl d´entendre, ser de dretes es ser una persona normal i treballadora. L´esquerra representa l´egoisme, el funcionariat inutil, el prohibicionisme, la vagància, l´igualitarisme.

#13 Maribel, Barcelona, 28/02/2011 - 11:14

Doncs té raó. Cal fomentar la cultura de l'esforç, l'estalvi, l'educació, el respecte i d'altres. Els joves tenen un futur per davant, només cal que pensin com vol que sigui, fàcil sense esforços o currat, treballat i per això més valorat.

#12 arpagon, bcn, 28/02/2011 - 10:56

Quin guru garrepa...

#11 ciutadà ppcc, Palma, 28/02/2011 - 10:00

El llibre és boníssim. Ple d'arguments. Ple de veritat.