Publicitat
Política · 6 de Juliol de 2022. 16:45h.

El nou Pau Juvillà

Borràs accepta verbalment el vot de l'exconseller Lluís Puig, però no apareix en la votació electrònica

El nou Pau Juvillà

La primera votació des que la mesa decidís que mantenia la delegació del vot de l’exconseller Lluís Puig malgrat la notificació del TC en què advertia de la seva nul·litat s’ha produït aquest matí. Continua la incògnita de si el vot de Lluís Puig comptarà no a tots els efectes en les votacions del Parlament. El cas s'assembla al de Pau Juvillà, en què la presidenta de la cambra va estar marejant la perdiu una setmana però al final se'l va excloure de la seva condició de diputat.

La votació era per validar un decret sobre la integració de centres educatius a la xarxa pública. Abans que els diputats votessin, la presidenta Borràs ha explicat que el vot de Lluís Puig seria "afegit al còmput".

Tots els grups hi han votat a favor i ha arribat el moment de llegir el resultat. Borràs ha comptat verbalment el vot del diputat de Junts, però el seu vot no ha aparegut al panell electrònic que mostra els resultats al ple, el funcionament del qual depèn d'un funcionari. Així, mentre la presidenta parlava de 134 vots a favor, a la pantalla hi deia 133.

Ara caldrà veure com quedarà reflectit aquest vot a les actes del Parlament. La presidenta sempre ha defensat que no volia implicar els funcionaris de la cambra. Per això, la majoria independentista de la mesa estudia com assumir la redacció de l'acta de la sessió plenària i ordenar-ne la publicació.
 
La delegació del vot de Lluís Puig ja ha aparegut als primers minuts del ple. La presidenta Laura Borràs l'ha engegat recordant la decisió de la mesa de mantenir-la, mentre que el portaveu de Vox, Joan Garriga, demanava la paraula per rebutjar-la. "Crec que el senyor Lluís Puig no està ni embarassat, ni està malalt", ha dit.

Per això, el seu grup, com també Ciutadans, PP i PSC, han presentat una petició de reconsideració a la mesa perquè revisés la decisió de mantenir el vot delegat del diputat de Junts, ara a Brussel·les. La mesa s'ha reunit aquest migdia i les ha rebutjat. Vox ha avisat que es querellarà contra els seus membres.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 06/07/2022 - 20:08

Parecen un grupo de cuñaos en plena juerga ¿Para qué iban a necesitar unas normas si pueden ingeniarlas al momento? Julia, Piraña, Barrilete, hoy le damos voto al mejillón de Waterloo. Si hombre, el que le lleva el neceser al hijo del pastelero.

#11 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 06/07/2022 - 19:31

¿Voto fake?
- Mucho peor: ¡Voto Borràs made!

#10 Neferu, Barcelona, 06/07/2022 - 19:11

Otro caso más de tongo, como los últimos comicios de la Cambra de Comerç que el TSJC ha emitido este miércoles la resolución mediante la cual confirma su nulidad . Podemos imaginarnos sin ningún esfuerzo cómo estaría de extendida la corrupción y el autoritarismo en una repúbliqueta gobernada por esta gente sin escrúpulos.

#9 Masias , Mis posaderas , 06/07/2022 - 18:23

Viendo de perfil a Don Luis Elevación del terreno no estaría seguro de que no estuviera embarazado, por si las moscas yo le haría la prueba de la rana.

#9.1 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Seguim fent el ridícul.., 07/07/2022 - 10:31

¿La prueba de la rana...? Que no, que no, que este se la come... pues menudo es el Lluiset... Entre sardana y sardana, trago al porrón y se come la rana...

#8 Soloesmiopinion, Tabarnia, 06/07/2022 - 18:15

En la Catalunya lazi todo es fake:la república, las estructures d'estat, el govern dels millors, la dignitat, fons i tot el 3%, que era bastante más alto de ese 3.