Publicitat
Política · 30 de Maig de 2018. 15:30h.

El nou portaveu de JxCat no sap ni parlar castellà

Albert Batet al·lega que és "de Valls"

El nou portaveu de JxCat no sap ni parlar castellà

Albert Batet

El nou portaveu de Junts per Catalunya i alcalde de Valls, Albert Batet, ha tingut dificultats per parlar en castellà en la seva primera roda de premsa des del faristol Parlament després d'agafar el relleu d'Elsa Artadi en el càrrec.

Un periodista ha demanat si li podia contestar una pregunta en castellà i Batet ha manifestat, entre rialles, que "em fa una mica de mandra. No sé si ho faré en castellà". De fet, el diputat sobiranista ha contestat la pregunta íntegrament en català.

Posteriorment, un altre periodista ha fet la pregunta en castellà i Batet, aquest cop sí, ha contestat en llengua castellana, però cometent alguns errors durant la resposta. Per exemple, ha dit "gènesis" i "modificación del reglament" en llengua catalana. També ha dit "pelaremos" quan volia dir "pelearemos". 

Davant una tercera pregunta en castellà, Batet ha al·legat que "el meu castellà és de Valls i és un castellà així una mica... una miqueta castellà de Valls. ¿M'entens?". Aquí Batet també ha comès algun error de sintaxi i de lèxic. Per exemple, Batet ha dit "escuchan" en comptes d'"escuchen", "cesse" en comptes de "cese" i tracta Mariano Rajoy de "president de l'Estat" en comptes de president del Govern espanyol.

Publicitat
Publicitat

169 Comentaris

Publicitat
#87 Alain, Montpellier , 31/05/2018 - 17:57

Habría que eliminar del vocabulario la palabra "castellano" y gastar ya de forma definitiva la de "español ". ¡ En España se habla el español !

#86 Jan petit, manresa, 31/05/2018 - 17:15

No es ignorància, es una postura ben calculada. La Marta Rovira fa exactament el mateix, fer veure que té molt poca pràctica "en espanyol" . Es dir-li a l'altre que no vius la seva llengua ni la necessites, es fer-te passar per extranger a Espanya. Es ridícul perque tots els seus pares i avis ja parlaven molt millor el castellà que aquests dos.

#85 JM Armengou, Barcelona, 31/05/2018 - 16:29

Home, aixòò sí que és notícia.
En canvi, els milers de catalans que no parlen català per menyspreu, ni es comwnten al diari.
És normal ?

#84 Antoni ramon, Balaguer , 31/05/2018 - 13:33

Si que sou tiquis-miquis si analitzessim nosaltres així de com parlen catala mols i molts polítics diríeu que som uns supremacistes

#84.1 pepe, andorra, 31/05/2018 - 15:48

quieres decir como hacian los separatas con el pobre montilla? q vale q no era un dechado de virtudes, pero era el presidente autonómico elegido democraticamente......

#84.2 pepe, andorra, 31/05/2018 - 15:48

por una España de todos, la escuela en español.....

#83 Irene, Tabàrnia, 31/05/2018 - 12:57

És que la barretina a pressió fa que no regui gaire la sang i no arriba al cervell. Quin pòtul ignorant. Quina vergonya.
Tabàrnia és la sol·lució.