Política · 20 de Gener de 2018. 17:50h.

El nou president de l’ACM apel·la a "la voluntat de tot un poble"

L'alcalde de Sallent, David Saldoni, substitueix Miquel Buch

El nou president de l’ACM apel·la a "la voluntat de tot un poble"

L'alcalde de Sallent (Bages), David Saldoni (PDECAT), és el nou president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques. Saldoni ha estat proclamat president, amb el 96,4% dels vots a favor, en substitució de Miquel Buch, en l'assemblea que l'entitat municipalista ha celebrat aquest dissabte a Cardona.

La de Saldoni era l'única candidatura que es va presentar a la presidència per agafar el relleu de Miquel Buch, que ha encapçalat l'ACM des de l'octubre de 2011 fins al gener de 2018.

En el seu discurs, el nou president de l'ACM, ha reivindicat  la importància dels alcaldes i alcaldesses per defensar els interessos i anhels dels veïns i veïnes. "Ens hem fet sentir i ens farem sentir perquè som la garantia que ens escoltin. No hi haurà 155 que aturi la voluntat i la llibertat de tot un poble", ha afirmat.

David Saldoni es converteix en l'onzè president de l'ACM. I ha agraït l'honor de presidir l'entitat municipalista més important de Catalunya, manifestant que afronta el nou càrrec amb molta il·lusió.

Per la seva part, Miquel Buch en el seu discurs de comiat ha destacat que "hem de fer una aposta per la bona política de cara al futur, i la bona política la fem els alcaldes i alcaldesses". I no ha desaprofitat l'ocasió per manifestar que el municipalisme té molt força: "Si anem plegats, sense lluites partidistes, som una força molt potent en aquest país. La força del món local és imparable".

Finalment, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha intervingut per demanar que el món local ajudi en la defensa de la dignitat de les institucions catalanes. Com a alcalde de Sarrià de Ter fins ahir, ha destacat la importància de l'ACM perquè el món local necessita eines per donar un bon servei als ciutadans.

Destacar que durant l'Assemblea s'ha projectat un missatge del President Carles Puigdemont, en el qual ha manifestat que per fer un país millor "cal fer-ho des de baix amb eines de participació i escoltant sempre els ciutadans".

David Saldoni coneix abastament l'ACM, ja que actualment n'era un dels seus vicepresidents i presidia la Comissió sectorial de Benestar Social i Participació. Alcalde de Sallent des del 2011, té un ampli bagatge al món local i municipal, ja que el 1999 ja va entrar com a regidor. Nascut el 1976, és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat de Barcelona (UB) i també disposa d'un Postgrau en Lideratge i Govern Local, impartit per l'ACM.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 M. Pilar, Barcelona, 23/01/2018 - 14:03

De menys de la meitat del POBLE!!! "Amic meu" :):):)

#32 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Supremacistas, corruptos y mártires, 21/01/2018 - 20:09

¿Sallent. el pueblo de san Antonio María Claret? territorio carlista...

#31 Calígula, Girona, 21/01/2018 - 19:48

El día de los inocentes ha pasado hace tiempo, ya os podéis quitar esa llufa amarilla.

#30 Alguien que pueda actuar?, Barcelona, 21/01/2018 - 17:25

Que inspecionen la ACM, de ese lugar, presuntamente, salian los dineros para las campañas de la independencia, presuntamente de este lugar salio dinero para el 1-O y de este lugar, tambien presuntamente sale el dinero del pdecat que antes presuntamente "gestionaban" la distintas fundaciones de CDC..

#29 Santi de Vic, Vic, 21/01/2018 - 17:19

En Buch perdia les properes eleccions a premià i el que ha volgut fer a sigut una "sortida digna" pero res més lluny, tot i que l'han col·locat a les llistes del parlament, entrera com a diputat en breu
La gestio que deixa al municipi es justeta on sols a primat la seva projeccio personal, a veure surten totes les coses que es diuen poble