Política · 12 de Gener de 2012. 08:57h.

El 'nou' PSC també vota en contra del català al Congrés

Esquerra anuncia que tornarà a practicar la “insubmissió lingüística” a la cambra

El 'nou' PSC també vota en contra del català al Congrés

Pere Navarro, amb Daniel Fernández i Carme Chacón, en una foto d'arxiu

Els diputats del PSC al Congrés van votar ahir en contra d’una esmena d’ERC per modificar el reglament del Congrés per tal que els diputats poguessin intervenir-hi en català, en gallec i en euskara.

Els socialistes catalans es van afegir al bloc format pel PSOE i el PP per rebutjar, per 298 vots en contra i 44 a favor, una iniciativa que va rebre el suport de CiU, PNB, ERC i IU-ICV-CH. Tampoc cap diputat del PSC no va aprofitar la reforma per sol·licitar que es modifiqui el reglament que els permetria formar un grup propi.

Tot i que els socialistes catalans s'han refundat com a Nou PSC des que Pere Navarro n'és el primer secretari, han tornat a votar en contra de català, com ja va succeir en la pasada legislatura de Zapatero.

El març de l'any passat una aliança entre el PP i el PSOE -inclosos els diputats del PSC- va impedir l'aprovació d'una moció d'ERC per instar el Congrés a normalitzar l'ús de la llengua catalana a la cambra.

El republicà Joan Tardà va acusar els socialistes, i concretament Alfredo Pérez Rubalcaba, d’haver “mentit políticament”, atès que no ha complert la promesa que es normalitzaria l’ús de les llengües cooficials a la Cambra.

Segons Tardà, els tres diputats d'ERC estan "farts d'esperar" la normalització lingüística i per tant, a partir d'ara, utilitzaran el català a la Cambra sempre que ho considerin oportú. "Si volen insubmissió lingüística, n'hi haurà. Amb els drets no es juga", ha proclamat.

El portaveu adjunt del grup de CiU, Pere Macias, va justificar el vot favorable a l’esmena dels republicans tot recordant que la iniciativa segueix la línia de mesures parlamentàries anteriors a favor del reconeixement del plurilingüisme a les corts.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#30 angel, cardedol, 14/01/2012 - 22:50

Aquets politics CiU, PNB, ERC i IU-ICV-CH, no se per què están al palacio de la moncloaca?

#29 joan, manresa, 13/01/2012 - 18:13

El Casal,18 h.--Sr.Ramón de Bcn,te tota la raó,i es queda curt.Aquí tenim el verdader sentit del vot socialista,lo que no ens cap al cap es com un catalá pot votar aquesta genteta.Sobre las paraulas del Sr.Navarro,li direm "els matexosos gossos pro amb diferents collars".I per favor treguin la C

#28 ramon, barcelona-c, 12/01/2012 - 22:42

Nou , de qué ? es el de sempre .La mort d'en Pallach va donar pas a una colla de prudents moderats i inutils Raventós,Obiols i el mateix Lluch que volían confondre la realitat amb les seves absurdes cabories i d'alló va sortir aquest estrafolari PSC, faràn perdre el temps anys i panys per a res .

#27 miquel, sant just, 12/01/2012 - 18:51

Doncs jo, que soc independentista, crec que al congrés mentre estiguem a espanya és millor parlar habitualment castellà. Als catalans ens perd la llengua, els papers de salamanca... i així ens va. Quan tinguem la independència ja parlarem el que ens doni la gana sempre

#27.1 Francesc, Barcelona, 12/01/2012 - 19:46

Una cosa no treu l'altra. I els papers de salamanca s'han de recuperar perquè són fruit d'un robatori a mà armada anb els quals es prepaava la repressió, afusellaments i tortura dels vençuts. S'han de retornar als seus legítims propietaris ja.

#27.2 miquel, sant just, 12/01/2012 - 19:58

total i radicalment d'acord, però és qüestió de prioritats i els bascos potser no parlen euskera al congrés i els hi falta algun paper, però tenen el seu concert econòmic

#27.3 Ramon, Barcelona, 12/01/2012 - 21:38

Totalment i radical en desacord. Tindria mil milions de vegades més valor polític el dir en català la lletra de Baixant de la Font del Gat fins a, si gosessin, tallar la megafonia, que dir en castellà el millor que hagi dit mai cap representant catalanista al Congrés aquell.

#26 Albert, Barcelona, 12/01/2012 - 17:14

Doncs mira.....en el fons està bé això....que la gent no tingui dubtes de com són i que representen els srs. del psc.....seguiran fent exactament el mateix i votaran el que digui el PSOE per vergonyant que sigui la proposta per catalunya....i la gent els seguirà votant!!

#26.1 Francesc, Barcelona, 12/01/2012 - 19:47

Albert, cada cop menys. N'estic convençut.