Publicitat
Política · 21 de Març de 2012. 15:50h.

El número dos de Cultura haurà de donar explicacions al Parlament

La comissió de Cultura ha aprovat per unanimitat la compareixença de Xavier Solà

El número dos de Cultura haurà de donar explicacions al Parlament

Solà, amb Mascarell, en una foto d'arxiu

La comissió de Cultura i Llengua del Parlament ha aprovat per unanimitat la compareixença del secretari general del Departament de Cultura, Xavier Solà, perquè doni explicacions sobre les diferents informacions a la premsa en què se l'acusa d'haver cobrat 193.000 euros de l'Associació Catalana de Municipis, entre altres coses.

En aquest sentit, la portaveu PSC a la comissió, Consol Prados Martínez, ha manifestat que "som conscients que els fets apareguts a la premsa són fets anteriors a l'etapa que està desenvolupant actualment, però considerem que la responsabilitat política s'arrossega al llarg de tota una carrera i, per tant, són fets que no han estat desmentits i podria estar en joc la credibilitat del número dos de Cultura".

En declaracions als mitjans, la diputada dels socialistes catalans ha apuntat que "amb aquesta compareixença es dóna l'oportunitat que pugui fer les explicacions i esclarir els fets" i ha afegit que "el conseller Mascarell també es va comprometre en seu parlamentària que no hi havia cap problema". Finalment, ha dit que "hem d'apostar per la ètica en la política i és important que el número dos pugui donar aquestes explicacions".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 peter, Bcn, 23/03/2012 - 01:14

Les donarà de veritat? tots ho esperem, els favors fets també sortiran? les factures? i... alguna jubilació feta a mida.

#3 Trinity, BCN, 21/03/2012 - 23:34

i tant que ha de donar explicacions, no hi ha res més espantós que un home vell amb el cabell llarg i negre com el carbó

#2 Oriol, bcn, 21/03/2012 - 18:05

Collons! I per què no trobo aquesta noticia en cap altre mitjà tret de l'e-notícies? Quina presa de pèl és la premsa d'aquest país que es vol independent però no para de demostrar la seva dependència del govern i de les subvencions cada dia? Quanta covardia i manca de professionalitat!

#1 Víctor, Barcelona, 21/03/2012 - 17:56

Tan de bo la cosa no quedi en discutir la legalitat o no de les factures. Un càrrec públic, i més d'aquest nivell, ha de poder demostrar la seva ètica abans i durant el seu mandat. I si aquesta resulta ambigua o qüestionable ha de ser cessat de forma immediata (i sense homenatges!).