Publicitat
Política · 10 de Juny de 2011. 20:19h.

El nyap del traspàs de Rodalies

La Generalitat no pot canviar d'operador perquè el Govern estatal no ha modificat la llei

El nyap del traspàs de Rodalies

L'exconseller Joaquim Nadal, en una foto d'arxiu

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el secretari d'Estat de Planificació i Instraestructures, Víctor Morlán, han mantingut una discusió dialèctica per la possible substitució de l'operador de Rodalies, que ara mateix és Renfe.

Així, el Departament dirigit per Recoder ha emès un comunicat en el qual ha assegurat que no pot canviar d'operador ferroviari l'1 de gener del 2012 perquè el Govern estatal no ha complert un acord del traspàs de Rodalies que preveia un canvi legislatiu precisament per permetre substituir Renfe per qualsevol altre proveïdor.

Territori i Sostenibilitat ha indicat que en l'acord polític de 21 de juliol de 2009, signat pel conseller Joaquim Nadal, "es parla explícitament de modificar la legislació espanyola en el termini d'un any per tal de permetre a la Generalitat escollir lliurement l'operador de Rodalies".

"És a dir, que a data 1 de gener de 2011, ja s'havia d'haver produït el canvi legislatiu. De fet, en les tres reunions que hem mantingut en els darrers mesos amb el ministeri de Foment, hem demanat amb insistència aquest canvi legislatiu. En conseqüència, el Govern de la Generalitat exigeix una rectificació immediata per part del ministeri de Foment i demanem formalment que es tramiti la modificació legislativa amb caràcter d'urgència al Congrés de Diputats", ha afegit.

Per la seva banda, Morlán ha dit que "per aconseguir el que ells (la Generalitat) volen cal canviar la llei. El que em preocupa amb aquestes manifestacions és que quan es liberalitza un servei com aquest, i entren els operadors privats, mai van cap on es perd, sempre van cap a la línia que guanya".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#12 Invece, Bcn, 14/06/2011 - 11:09

Para todos los espabilados que quieren la independencia: si no sabeis ni firmar un contrato! Esta será la forma de gestionar el Pais? Cuanto teneis que aprender todavia para coger el mando si algun dia conseguis aprender todo lo que necesitais.

#11 Cartanya, bcn, 12/06/2011 - 20:28

Quelcom amb dirà ?passat?, però o sento,o seguiré recordant, sempre que pugui, per si algú en quelcom moment,o recorda i avanç de firma repassi la lletra petita, o si mes no que llegeixi el que firma que sembla com si no o fessin. Des de el Compromís de Casp, que Espanya en enganya, fins quan?.

#9 Salvador, Barcelona, 12/06/2011 - 13:16

Des del barri del Carmel seguim esperant a que l'amic Nadal ingressi a presó juntament amb el gerent de GISA, l'alcalde Clos, Oriol Puig i el seu cosí, etc, pel tema del forat de la línia 5 del metro. Aquí ens recordem de tot, oi que sí, senyors del PSC i CiU del 3%?

#7 Crosta, barcelona, 11/06/2011 - 15:48

No! Moltes paraules! INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, INDEPENDÈNCIA!, IND....

#6 roger g, bcn, 11/06/2011 - 14:55

Sols una paraula. Independència!!!