Publicitat

CiU i PPC arriben a un acord sobre les pressupostos en un hotel de la plaça Sant Felip Neri

El Pacte del Neri

Una reunió entre el PPC i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell

Els pressupostos del Govern per al 2012 tenen ja prou suport parlamentari per tirar endavant després que CiU i el PPC han tancat a última hora d'aquesta nit un acord global sobre els diferents aspectes que els separaven. La reunió, segons ha informat TV3, s'ha celebrat a l'hotel Neri -està darrera del Palau de la Generalitat- i ha acabat de matinada.

Després de tenir gairebé un acord per als pressupostos del 2012 i després d'allunyar-se en les seves posicions, CiU i PP han tancat aquesta nit un acord global que inclou els diversos aspectes que els separaven i que permetrà que tirin endavant en la votació d'aquest dimecres.

Tot i que els detalls de l'acord encara no se saben -es preveu que els expliquin al llarg del dia d'avui tant el PPC com el Govern-, els últims esculls eren la taxa sobre les empreses subministradores d'aigua i diverses subvencions públiques a determinades entitats i col·lectius, com el Memorial Democràtic.

També quedava algun serrell sobre l'euro per recepta i la taxa turística, sobre la qual els populars discrepaven i que les dues formacions van acordar ajornar fins al novembre.

Tots aquests impostos sobre els quals hi havia discrepàncies que ara s'haurien superat són, concretament, la llei d'acompanyament, que malgrat que ara ja té el suport del PP no es podrà votar aquest dimecres juntament amb els pressupostos perquè Solidaritat s'ha sumat a ICV-EUiA i Ciutadans per portar el text al Consell de Garanties Estatutàries.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#14 joan, bar cel ona, 15/02/2012 - 14:56

Ai la mare!!! Com patirem!!! No podien haver escollit un lloc més adient... aqui hi va actuar la Inquisició...

http://historiesdeviatger.blogspot.com/2010/02/placa-de-sant-felip-neri.html

#13 mANOLO, BARCELONA, 15/02/2012 - 12:22

MUY BIEN SR. GRAN TIMONEL. AÚN GUARDO LA COPIA QUE ME ENVIÓ DEL NOTARIODONDE DECÍA QUE NO IBA A PACTAR CON EL PP
DESPUÉS DE LOS ATAQUES QUE NOS HAN HECHO, NO ENTIENDO QUE LLEGUE A ACUERDOS, SALVO QUE LA PATRONAL MANDE SOBRE AMBOS PARTIDOS
AHORA VEREMOS QUE DICE LA SRA RAHOLA DE SU PRÍNCIPE
PATÉTICO

#12 Dani, barcelona, 15/02/2012 - 11:38

La veritat, m'he quedat fet un quadre, això no m'ho podia esperar de Convergència.
No puc entendre com pactem amb el diable per aconseguir no se que...
Molt decepcionat.

#12.1 Gerard, Barna, 16/02/2012 - 07:21

Que no t'ho podies esperar? Perdona'm Dani, però en quin món vius? La pregunta és: Se'n podia esperar qualsevol altra cosa?

#11 Ramon, endavant el PPciu !!!, 14/02/2012 - 19:44

Pacte del Neri?... no es deia del Notari?.

#10 pepe, andorra, 14/02/2012 - 19:30

y no había otro sitio para reunirse? pq espero q la factura no se la carguen a la Chene. Y en la plaza Felipe Neri, me parece q solo hay un hotel.