Publicitat
Política · 14 de Novembre de 2010. 16:57h.

El pacte del Tinell del PP

Camacho, Basagoiti i Feijóo segellen un compromís a favor de la unitat d'Espanya

El pacte del Tinell del PP

Sánchez-Camacho, Alberto Núñez Feijóo i Antonio Basagoiti, firmant el seu pacte del Tinell

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, el líder del PP basc, Antonio Basagoiti, i el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, han signat, en un acte simbòlic, l'anomenat "Compromís de Barcelona", per avalar que les "comunitats històriques" es comprometen amb la unitat d'Espanya.

"Avui el PP inicia una nova etapa a Catalunya, perquè aquest compromís de Barcelona és el de la germanor, de la llibertat, de la pluralitat, de la unió amb Espanya i l'orgull de sentir-nos catalans, bascos, gallecs i espanyols", ha dit Camacho.

En un acte al Saló del Tinell de Barcelona, el lloc on es va gestar el tripartit català el 2003, Núñez Feijóo i Basagoiti han acompanyat a Sánchez-Camacho en la campanya catalana i li han donat "l'alternativa" per obrir una "nova etapa" a Catalunya.

Davant unes 400 persones, aquests dirigents han contraposat aquest pacte que han segellat amb la Declaració de Barcelona signada per PNB, CiU i BNG, així com amb el pacte del Tinell avalat per PSC, ERC i ICV-EUiA i que va excloure el PP com a soci de govern.

Han destacat la compatibilitat de sentir orgullosos de ser catalans, gallecs o bascos i alhora espanyols, un missatge recurrent del PPC en aquesta campanya, i han defensat la convivència lingüística "sense problemes" de l'espanyol i les "llengües particulars" de cadascuna de aquestes "nacionalitats històriques".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 bip, bcn, 15/11/2010 - 17:37

És un acte partidista i frontista, contra Catalunya. Talment com han fet a Euskadi, on ha pesat més l'antibasquisme, que l'enfrontament entre partits.

#19 pepe, andorra, 15/11/2010 - 11:52

En Galicia se habla mas el gallego q en Cataluña el catalan; decir q el gallego es una lengua casi extinguida es propio de ignorantes q solo se miran el ombligo. Ademas al no estar atado a las chorradas politicas, a pesar del BNG, es mucho mas vital por parte de la gente q lo habla, un 40%.

#18 Tarragona, Tgna, 15/11/2010 - 10:24

Voldria dir alguna cosa pero he d'anar a "bescanviar la pela"

http://bit.ly/bXldq8

#17 Miquel Solé, Barcelona, 15/11/2010 - 08:50

Interessant, agradable, positiu i honest aquest acte del PP a casa nostra, amb els dirigents d'aquesta formació del País Basc, Galícia i Catalunya. Visca aquestes comunitats, Visca Espanya que les agermana a totes i Visca el PP!

#16 Ben, Reus, 15/11/2010 - 08:40

Posar el gallec i el basc, llengües gairebé extingides a l'alçada del català, és un insult. Si aquest és el bilingüisme que promet el PP, el futur és monolingüe. Aneu a Galícia i veureu en què l'han convertida. Per cert, se me'n refot que portin espanyols o mongols. Visca l'Estat Català.