Publicitat
Política · 19 de Gener de 2013. 10:24h.

'El País' apunta a Aznar pel cas Bárcenas

Cita l'"entorn dels extresorers del PP" per afirmar que el pagament de sobresous "va ser ideat" per l'expresident espanyol

'El País' apunta a Aznar pel cas Bárcenas

Portada d'El País

El diari El País cita l'entorn dels extresorers del PP, Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas, per afirmar que el sistema de pagaments de sobresous en negre va ser ideat per l'expresident espanyol i exlíder del partit, José María Aznar.

En la informació s'explica que "el sistema va ser ideat per Aznar, que no volia cobrar un sou tan voluminós com a president del PP. Llavors es va idear la fórmula de complementar el sou oficial amb una quantitat mensual per suposades despeses de representació, però 'que no tributés'".

En aquest sentit, el diari de Prisa apunta que "es va instal·lar un sistema pel qual s'abonava, només als principals dirigents, un sobresou que no declarava el partit al fisc, de manera que el perceptor tampoc no estava obligat a fer-ho, segons fonts pròximes als extresorers".

En la informació es recull que "l'entorn dels extresorers del PP explica que des de l'etapa de la presidència de José María Aznar fins a la del mateix Mariano Rajoy, inclosa, els principals dirigents del partit han cobrat un sobresou que ni el partit ni ells declaraven al fisc".

"La mitjana d'aquests sobresous rondava els 3.000 euros mensuals. La tresoreria del partit, segons l'entorn de Bárcenas i Lapuerta, guardava una gelosa llista del perceptor d'aquestes quantitats, on hi havia dos llocs sempre fixos com perceptors de complements: el president i el secretari general del partit", afegeix.

Finalment, es posa de manifest que "Rajoy, segons fonts pròximes als extresorers, va heretar el sistema, però el va disgustar i, després de cobrar-lo uns mesos, va renunciar a seguir fent-ho. No li convencia la fórmula dels pagaments opacs. La seva secretària general, Dolores de Cospedal, també va ser perceptora d'aquests sobresous opacs".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 pepe, andorra, 21/01/2013 - 12:29

pues malo, pq si lo dice el país es mentira, hace años q el país no hace periodismo sino q lo vende al mejor postor y viendo quien es su casero y de q pie cojea Cebrian, lo tengo claro. Lo q tengo claro es q de este asunto no me informare por el pais ni por la prensa del movimiento del editoria unic

#8 xavier, sabadell, 19/01/2013 - 23:02

Que está Alejo? que se ponga

#7 Roger, L'H, 19/01/2013 - 20:57

Denuncia? La prensa generalmente imforma. Excepto el mundo k va mas alla. Viola el secreto de sumario i lanza acusaciones con o sin fundamento.

#6 cebrian, torrelodones, 19/01/2013 - 18:01

alguien sabe de alguna denuncia de este diario sobre la corrupcion del psoe?

#5 felix the cat, bcn, 19/01/2013 - 15:29

Me l'imagino dient ara: "a mi nadie me tiene que decir lo que yo tengo que defraudar" (per a qui no se'n recordi, un cop ja fa anys va dir el mateix, però el verb al final era "beber".