Publicitat
Política · 9 de Maig de 2010. 20:08h.

'El Pais' denuncia els negocis de Laporta a Uzbekistan

El diari diu que el president "del règim del país asiàtic és un dels pitjors tirans del món"

'El Pais' denuncia els negocis de Laporta a Uzbekistan

Laporta, amb Karimov, el president d'Uzbekistan

El diari El País ha publicat un article del periodista i escriptor John Carlin, que denuncia els els negocis del president del FC Barcelona, Joan Laporta, amb el president d' Uzbekistán, Islam Karímov, propietari de la entitat esportiva de Gulnara Karimova, la filla del president. El Barça és l'únic club estranger que té vincles comerciales amb aquest club. Carling assegura que "el president del Barcelona ha fet negocis amb la filla del president del règim del país asiàtic i un dels pitjors tirans del món, on hi ha la tortura i l'esclavisme".

En aquest sentit, Carling explica que "el règim que presideix és considerat per les principals organitzacions internacionals de drets humans com un dels pitjors del món. Més enllà de la tortura, l'assassinat i la intimidació com a eines institucionals de persuasió, a fi de perpetuar el poder i la riquesa de l'elit de Govern, el que distingeix a l'Uzbekistan és l'abús sistemàtic dels nens, milions dels quals han estat obligats a treballar com a esclaus a la collita del cotó, principal font d'ingressos de l'"atroç" "màfia estat" uzbec, segons la definició de l'últim informe sobre el país d'Human Rights Watch.

Per últim, s'assenyala que "el president Laporta, que no ha volgut contestar a les preguntes de El País, aparentment no va prendre aquestes consideracions en compte a l'hora de firmar acords milionaris a nom del FC Barcelona amb Gulnara Karimova, que tampoc no ha contestat a preguntes d'aquest diari".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#22 albert, barcelona, 12/10/2010 - 13:46

No puedo decir mucho de la situación política de Uzbekistán pero en cuanto a su situación medioambiental es una de las peores del planeta, con las contaminaciones del cultivo masivo del algodón y arriba en el norte con el mar de aral todo un ejemplo de falta de escrúpulos.

#21 MARC-SABATES.COM, REPUBLIC OF CATALONIA //*//, 10/05/2010 - 22:18

Visca Catalunya lliure amb Joan Laporta .

#20 miguel alvarez, madrid, 10/05/2010 - 20:44

esto es la gota que llena el vaso. Desde mayo del 76 comprando a diario este periódico, y con muchas dudas desde hace años, esta noticia me afirma en no volver a comprarlo. Carling cuantas cornadas da el hambre

#20.1 Mia, Mosku, 14/12/2012 - 15:45

Que me preguntan a mi, yo soy de Uzbekistan, mi familia en el ano 1994 tuvo que dejar todo para marchar de ese horrible país.

#19 inem-DEPENDENCIA, HOSPITAL-et, 10/05/2010 - 20:05

Mas tiranos que los madrileños??? mas racistas que los peperos ??mas despotas que los anticatalanes ?? mas corruptos que los fagistas ?? IMPOSIBLE DEL TODO.

#18 José Tomás, Bcn, 10/05/2010 - 16:14

Laporta ahora que estará en el paro se podía guardar el traje de Uzbekistan para hacer de paje real en la cabalgata de los Reyes.
Este fin de semana dos grandes acontecimiento: Campeones de Lliga y último partido de Laporta como presidente.