Publicitat
Política · 7 de Setembre de 2009. 09:31h.

El País també denuncia que els top manta es rifen la Guàrdia Urbana

S'han produït tres episodis de violència en el Port de Barcelona durant el 2009

El País també denuncia que els top manta es rifen la Guàrdia Urbana

La policia del port de Barcelona fa fora un venedor. (Foto: Gianluca Battista, El País)

El diari El País ha denunciat que els venedors ambulants de Barcelona han perdut el respecte a la Policia i ja no fugen quan aquests els localitzen. "La relació amb els policies ha canviat. Fa dos anys, ens veien i sortien a corre-cuita. L'any passat també acabaven fugint, però abans recollien les seves coses. Enguany protegeixen la mercaderia costi el que costi i ens planten cara. Han passat a l'atac", explica un policia portuari al diari.

Enguany s'han produït tres episodis de violència entre venedors i policies en el port. La primera vegada, un jove va ferir a un agent d'una pedrada. La segona, un altre subsaharià va llançar a un policia a terra. Fa unes setmanes, un grup de venedors va acorralar i va lesionar a dos agents en el carrer de Santa Mónica, a Barcelona, quan van intentar aturar-los.

La portaveu de SOS Racisme, Begoña Sánchez, explica que "la situació és molt precària ara i els venedors no es poden permetre el luxe de perdre la mercaderia, per a ells és molt valuosa". "La policia els ha acorralat molt. I quan veuen que perden el seu material tres o quatre vegades, els nois comencen a posar-se nerviosos", afegeix el president de l'Associació de Residents Senegalesos de Catalunya, Mawa Ndiaye.

"Els nois han perdut la por. No tenen res a perdre i no temen el que els pugui fer la policia", expliquen. Els venedors del Port Vell que sí tenen llicència es queixen que hi ha venedors ambulants davant dels seus nassos i han arribat a enfrontar-se amb ells. Els venedors ocupen el tercer esglaó en la cadena del negoci de la venda il·legal. A dalt estan els distribuïdors, en general xinesos, que venen la mercaderia als intermediaris. Aquests l'ofereixen als venedors ambulants.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Meliq Salau, Reus, 07/09/2009 - 17:53

i els trilers, macarrons, lladregots, propietaris de gossos que no recullen les tifes, propietaris de tallers il·legals
els llauners, petits camells, grans traficants de droga, pidolaires amb nadó
i els grafitaires i els músics amb altaveu

#10 Roger, Can Pixa, 07/09/2009 - 12:52

El millor, la resposta de SOS Racisme... pobrets, és que els acorralen i no tenen més remei... aquesta gent son delinqüents i s'ha de requisar el material il.legal. Això no és racisme. Racisme és defensar-los incondicionalment pel fet de ser immigrants

#9 Lop, Palma, 07/09/2009 - 12:41

Però perquè no els expulsen?.

#8 jajape, Anoia, 07/09/2009 - 12:07

Per favor que ningú cregui que els top manta es rifen la guàrdia urbana. Una de dues o tenen ordre de no detenir ningú, o casi ningú, o u fan per el seu compte. Saben molt bé el que fan i permetin el que esta passant.

#7 Raquel, Barcelona, 07/09/2009 - 11:55

Això acabarà pitjor que a França. Tant costa expulsar-los a Senegal, perquè si han perdut 3 ó 4 vegades la mercadería és que els han deixat anar per la cara 3 ó 4 vegades. Quins collons! Què esperaveu que canviarien de feina?. Sou uns incompetents!