Publicitat
Política · 22 de Maig de 2010. 17:03h.

El País 'tracta' Duran d'"estadista"

"Mai ha amagat la seva il.lusió per una cartera ministerial"

El País 'tracta' Duran d'"estadista"

Duran i Zapatero, en una imatge d'arxiu

El diari 'El País' considera que el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida "sempre ha tingut maneres d'estadista i de fet mai ha amagat la seva il.lusió per una cartera ministerial. Josep Antoni Duran i Lleida ha exercit durant anys el paper de l'home raonable de la federació nacionalista. Davant dels excessos verbals sobiranistes dels seus companys de Convergència, el líder democristià català ha estat la cara amable del nacionalisme català."

En aquest sentit, l'ànàlisi 'L'estadista Duran' , apunta que "el Duran de l'ecumenisme polític, de la superació de les dues Espanyes, la del PSOE i la del PP, triomfava entre la ciutadania espanyola. El secret residia a aplicar la màxima pujolista de l'equidistància i convertir-se en imprescindible i amable frontissa. Les seves propostes de síntesi-l'última va ser un Govern de concentració nacional-li han valgut la confiança de la ciutadania. No obstant això, la percepció va començar a canviar quan Zapatero presentar el pla de xoc. Duran va lamentar la tardança a plantejar-i després, als dos dies, per imperatiu de la federació, va haver de embolicar a la bandera reivindicativa de la defensa de pensionistes i funcionaris".

"El colofó el va posar el dimecres a la cadena SER: va demanar la supressió del PER, l'antic pla d'ocupació rural, ara anomenat Profea. Des Andalusia i Extremadura, de la dreta a l'esquerra, li van ploure les crítiques per la qual cosa no pot ser més que un ensopegada tractant-se d'un polític tan atent a la seva popularitat, també fora de Catalunya. La prestació conflictiva suposa una mitjana de 420 euros al mes (el 80% del salari mínim). A Andalusia, aquest any la partida és de 138.600.000 d'euros. Tots li van retreure a Duran les ajudes a la indústria de l'automòbil o el tèxtil", afegeix el diari.

Tot i que remarca que "ningú va recordar l'oposició del líder democristià al retallat en el sector farmacèutic: És un error aquest retallada [1.500 milions anuals]', va dir. No va ser un lament erm, sinó amb fonament. Aquest sector, juntament amb les constructores, diuen els malpensats, contribueix a greixar els mecanismes econòmics dels partits. Almenys així ha estat en el cas del partit germà del de Duran, Convergència Democràtica, i de la seva fundació, la Trias Fargas".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Montse R., L Hospitalet, 24/05/2010 - 16:15

El Duran Lleida pasará a la història com el cas singular d un paio que no ha fet res més que lluir el palmito, fer discursets que aviat s obliden i no haver fet cap aportació a la política del país.

#4 inde..., catalana, 23/05/2010 - 23:18

Un desitg personal es que en duran sigui ministre d´espanya,quant catalunya sigui independent !!

#3 Úrsula, Valls, 23/05/2010 - 12:28

Ara veurem a tota la premsa del règim fent la pilota a Duran i cridant a la seva responsabilitat d'estat perquè CiU salvi a les Corts el Decret Llei del Zapaterazo i es corresponsabilitzi de la retallada salarial a funcionaris i congelació de pensioniste

#2 Pasqual, BCN, 23/05/2010 - 12:16

El fet que una notícia així porti tantes hores penjada i només compti amb un sol comentari i a més sigui del Kopròlit deixa clar el molt que ens importa als catalans aquest senyor tant espanyol i els seus afers, que com a màxim tenen interés judicial.

#1 Kropotkin, Vic, 22/05/2010 - 20:21

Que le den la de igualdad, que lo va a bordar... Jua, jua, jua,.. ¡Que pais este, con lo que llevamos soportado y nadie aprende nada ni se da por aludido!