Publicitat
Política · 20 de Juliol de 2012. 14:32h.

El País Valencià s'acull al rescat

Demana ajuda al govern espanyol per fer front a la falta de liquiditat

El País Valencià s'acull al rescat

Fabra, amb Rajoy, en una imatge d'arxiu

El País Valencià es converteix en la primera comunitat autònoma que demana ajuda al govern espanyol. La Generalitat Valenciana acaba d'anunciar que s'acollirà al fons de liquiditat autonòmic, el que va aprovar el consell de ministres de divendres passat, per poder solucionar els seus problemes de liquiditat i fer front als pagaments. Un fons que preveu dures condicions per les comunitats i un control estricte des de Madrid dels seus comptes públics.

Aquest fons, que va quedar convalidat al Congrés dels Diputats aquest dijous juntament amb el pla de xoc del govern de Mariano Rajoy que inclou la pujada de l'IVA, està dotat amb 18.000 milions d'euros i preveu dures condicions per a les comunitats i un control estricte des de Madrid dels seus comptes públics.

A les preguntes dels periodistes sobre aquesta ajuda per al govern valencià, el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro s'hi ha referit, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, com un "simple mecanisme per obtenir liquiditat" al qual es poden acollir totes les comunitats autònomes que ho necessitin.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#8 impertinencia, bcn, 21/07/2012 - 00:17

El titulo de la noticia es incorrecto, deben sustituir pais por comunidad, eso de pais es una manipulacion separatista que no cuaja en valencia.

#7 xavier fabra, region española de cataluña, 20/07/2012 - 19:41

detras del pais valencia va el pais catala , joder que suerte tenemos , bueno algo tenemos en comun y es que ademas de hablar dialectos del occitano y provenzal es que somos las mas endeudadas

#7.1 Gerard, Barna, 21/07/2012 - 01:13

I els més perjudicats pel sistema fiscal espanyol.

#6 luis, girona, 20/07/2012 - 18:50

Comunidad valenciana,o en todo caso reino de Valencia,os sentis maltratados con quedaros solo en el condado de Barcelona,tambien tenemos la culpa los españoles,ja, vaya imperialistas de pacotilla,dejad de una vez en paz a Valencia,haceis un flaco favor a Cataluña anexionando lo que no os pertenece

#5 David, L'Hospitalet, 20/07/2012 - 18:38

A Argentina sempre ha existit la llegenda urbana de que l'himne del país tindria que ser "Cambalache", per que és el que millor defineix als argentins.
Un valencià una vegada en va dir que la cançó que millor defineix a la Comunitat Valenciana és la cançó "Lladres" del grup Al Tall.

#4 Barretino, Al-Barcino, 20/07/2012 - 17:32

Los valencianos prefieren llamarlo "Comunidad Valenciana"... ¿quiénes somos los catalanes para cambiarlo? Los catalanistas sois más imperialistas que nadie, y luego os vais haciendo las víctimas por ahí...

#4.1 fideli, rdnes, 20/07/2012 - 18:19

"#quesejodan" i tu el primer, don comunitario....

#4.2 Farabund Bankia, i la Caixa de Lladres de la Mediterrània, 20/07/2012 - 19:18

català, aquest barretino?... aquest barretino és tan madrileny, o maño, o mamarratxo, que no deu pagar ni el llum de l'escala de la seva comunitat de veïnes valencianes.