Política · 26 de Febrer de 2016. 17:17h.

El Parlament afirma que l’Estat ataca “l’essència del parlamentarisme”

Els lletrats de la cambra diuen que no es pot suspendre la Comissió d’Estudi del Procés Constituent amb una “finalitat preventiva”

El Parlament afirma que l’Estat ataca “l’essència del parlamentarisme”

Una imatge d'arxiu del Parlament

Els lletrats del Parlament han demanat al Tribunal Constitucional que no admeti o, que en tot cas, desestimi el recurs presentat pel Govern espanyol a la creació de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent. En un escrit de 36 pàgines, els lletrats afirmen que de prosperar “s’estaria atacant l’essència del parlamentarisme, que prové de la legitimitat democràtica” ja que s’impugnaria un debat i no cap decisió acordada després d’aquest debat.

Els advocats critiquen que el recurs presentat tingui una “finalitat preventiva pel risc del seu possible resultat” i diuen que la creació d’una comissió d’estudi a la cambra catalana “només suposa l’obertura d’un procediment parlamentari, amb un resultat final encara per determinar”.

L’informe afirma que “la creació d’una comissió d’estudi no només és una actuació interna de la Cambra, sinó que també ho serà el resultat de la mateixa”. A més afegeix que les conclusions de la Comissió “tenen únicament el valor de document de treball dirigits a la Mesa del Parlament i no comporten en si mateixes cap declaració de voluntat ni valor decisori ‘ad extra’ de la Cambra”.

Els lletrats del Parlament recomanen al TC que no admeti el recurs ja que “podria tenir un efecte demolidor sobre el mateix principi democràtic en el que es fonamenten les institucions i el propi model d’Estat tal i com es concep la Constitució i l’Estatut d’Autonomia”.

27 Comentaris

Publicitat
#14 Grauero, Fora de Catalunya., 27/02/2016 - 11:29

El "Parlament de Catalunya" y sus diputados es y son también estado. Luego esos ataques seran desde dentro del mismo estado, y seguro que son en ambas direcciones.

#13 Carlos Gomez, Bcn, 26/02/2016 - 22:06

El ridicul un cop mes
A l´estat li diuen que tot es mentira, una simple declaracio d´intencions,un mer exercici intel.lectual perque s´avorreixen al no tenir res mes que fer i per TV3 presumeixen que ja estan afilant la guillotina i escalfant els biceps per posarse a remar amb l´Arca de Noe cap Itac

#12 Pluja., Ciudadana del mundo, 26/02/2016 - 21:38

Y eso lo dicen los que nos roban con el tres par sen y desobedecen cada dia las leyes y violan la Constitucion. Amen

#11 nedland, Roses, 26/02/2016 - 21:20

En democracia quan algu creu que s esta fent res fora de les lleis te dret anar els tribunals i aquests decidiran...com altrres vegades que s han interposst recursos i el tribunal els ha donat la rao a vostes i no passa res..pero es mes facil fer demagogia...que l aforament estigui animat i no pensi

#10 nedland, Roses, 26/02/2016 - 21:17

Altres diaris parlent de proces constituent per desconnectar i resulta que es una comissio d estudi qui esta interessat en que l aforament estigui animat? Quan vostes han votat en contra de comissions d investigacio tambe estaven en contra del parlamentarisme? Posats a fer demagogia