Publicitat
Política · 5 de Maig de 2011. 21:43h.

El Parlament, amb Bildu

La junta de portaveus acorda una declaració amb els vots en contra de PSC. PP i Ciutadans

El Parlament, amb Bildu

El Parlament ha donat el seu suport a Bildu

La junta de portaveus ha acordat aquesta tarda per majoria una declaració amb relació a la sentència del Tribunal Suprem que il·legalitza les candidatures presentades per la coalició Bildu a les eleccions municipals. La declaració ha comptat amb el suport dels portaveus de CiU, ICV-EUiA, ERC i Solidaritat, mentre que els del PSC, el PPC i Ciutadans hi han votat en contra.

En aquesta declaració el Parlament manifesta "Que és un principi cabdal i irrenunciable de la democràcia que totes les opcions polítiques puguin presentar-se a les eleccions per tal que els ciutadans puguin exercir lliurament llurs drets de participació. L’única excepció admissible és la d’aquells que emprin o s’emparin en la violència per imposar-se, però en cap cas és legítim ni legal impedir que es presenti a les eleccions una opció política per motius ideològics o d’interès electoral".

"Que espera que les instàncies judicials superiors a la del Tribunal Suprem susdit, tant al regne d’Espanya com eventualment de fora, dictin una sentència que respongui als criteris expressats en el punt anterior", s'afegeix.

La junta de portaveus, convocada i presidida per Núria de Gispert, s’ha reunit immediatament després d’acabar la sessió plenària a petició d’ICV-EUiA, ERC i Solidaritat, amb l’assumpte d’aquesta declaració com a únic punt.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 Fran, Llinars, 06/05/2011 - 14:05

Tota aquesta colla de batasunos de pa amb tomaquet els hi dona igual els morts deixats pel cami pels abertzales, total, son subvencionats com ells que rebran de l´Estat que tant odien la corresponent subvencio publica, que per cert, no diran que no la volen per venir de Madrid.

#6 sulfuro sulfuro, Barcelona, 06/05/2011 - 13:10

Una vez más el Parlament actua movido por el nacionalismo visceral que aliena a su mayoría
ignorando la decencia.
Mi felicitación a quienes como Ciudadanos se mueven en el camino de la dignidad al cotrario que
los 6 magistrados vendidos a La Voz de su Amo.
3 años para Estatut y 24 horas para Bildu

#5 laura, Barcelona, 06/05/2011 - 12:25

Me produce una gran tristeza saber que de nuevo se volverá a financiar la banda terrorista y sanguinaria ETA, y no solo su financiación sino todo el acceso a la información que volverán a tener de los ciudadanos. Y qué desde el Parlament se les dé la bendición es deprorable, me siento indignada.

#4 Josep, Barcelona (Bildu = ETA), 06/05/2011 - 10:04

COn esta decisión el parlamento catalán demuestra que ha perdido toda legitimidad moral al convertirse en voluntario altavoz y simpatizante de Bildu-ETA, un grupúsculo que permitirá a la banda terrorista controlar 280 millones de euros en dinero público. ETA ha ganado, la democracia ha perdido

#4.1 fartdesp, barcelona, 06/05/2011 - 10:41

Josep, Bildo no es = ETA.
eta es eta i bildu es bildu, si veus (dubto que ho vulguis veure) BILDU diu que la lluita te de ser politica i no pas armada.
Per això te tot el dret (igual que el pp) a presentar candidatures, i si en surten, tenen tota la legimitat.

#4.2 fartdesp, barcelona, 06/05/2011 - 10:45

a mes, el parlament de Catalunya te tota la legitimitat per declarar sempre a favor de la democracia.
El que no te cap legitimitat es el TC,ni el TS,ni les audiencies que estan totalment polititzades sense ajustar-se a la llei,tot depenent de fluxes d'informacio,qui estigui al poder o el massmedia

#3 Ben, Reus, 06/05/2011 - 09:08

Doncs han quedat tots tres ben retratats. Si fins i tot el TC, totalment polititzat, no ha pogut il·legalitzar la coalició ! Els fills del franquisme han fet un ridícul d'allò més espantós. Apa, "no nacionalsitas" que el païu bé.

#3.1 jajajaaa, barcelona, 06/05/2011 - 09:18

ara el TC mola ?

#3.2 Ben, Reus, 06/05/2011 - 12:00

El TC segueix sense molar. És un tribunal polític que d'imparcial en té ben poc, per no dir gens.