Publicitat
Política · 16 de Juny de 2011. 20:41h.

El Parlament aprova el manteniment de la sisena hora

L'oposició s'alia per a tirar endavant una moció presentada pel PSC

El Parlament aprova el manteniment de la sisena hora

La consellera Rigau, en una imatge d'arxiu al Parlament

El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció que insta  el Govern a mantenir la sisena hora escolar, malgrat el rebuig de CiU. El PSC, que havia presentat originalment la moció, ha acceptat esmenes de PP i ERC per "millorar" el text, del qual al final només s'han desmarcat, en part, tant CiU com el diputat Joan Laporta.

En la moció aprovada, s'insta el Govern a "mantenir la sisena hora a tots els centres públics d'educació primària de Catalunya durant el curs 2011-2012" i a garantir que qualsevol reformulació de la sisena hora es faci "amb el consentiment del Parlament i de la comunitat educativa i dins de l'estratègia global de reducció del fracàs escolar a l'escola pública de Catalunya".

Aquests dos punts de la moció han estat aprovats amb els vots de PSC, PP, ICV-EUiA, ERC, Ciutadans i Solidaritat Catalana, mentre que CiU ha votat en contra i Laporta s'ha abstingut. En canvi s'ha aprovat per unanimitat que el Govern presenti un anàlisi sobre el cost de la sisena hora des de la seva introducció, així com una avaluació del seu impacte en la millora de la qualitat de l'educació de l'escola pública catalana i una avaluació del seu impacte sobre el nivell d'aprenentatge de l'alumnat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 jajajajaaaa, barcelona, 17/06/2011 - 16:42

Los negocietes de CIu necesitan que se elimine esa hora asi los papas deciden ir a la privada, donde hay mucho convergente propietario de coles , eso es todo

#2 pitagores, Lleida, 17/06/2011 - 01:55

EL que no volen perdre es xoriçar els diners del menjador. lluiten nmes per els diners, i no per la qualitat de l'ensenyament, ara ja son inutils les dos hores de la tarde, perque ficar-ne mes? Millor aprofitar les que ja tenen i a casa per la tarde.

#2.1 Joan, Bcn, 17/06/2011 - 09:36

No haces mucho honor a tu nombre...

me estas diciendo que de 5 horas de clase 2 son inutiles? No me extraña el fracaso escolar.
Pero tu solucion es simplemente magnifica...las quitamos y a casa. Eso sera el que pueda porque la mayoria debera tirar de extraescolares y acogidas (aqui no se choriza)

#1 ramon, barcelona-c, 17/06/2011 - 00:07

Tots contra CiU dona ànims. Els socialistes que es deuen creure , impulsats per gent com el Subirats, es creuen posseidors de la raó moral del mon, no varen pair la derrota del 1982 ni la del 2011 perque la part del Psc ,
PSOE vol impedir una entesa tranversal dels partits catalans com sigui.

#1.1 Joan, Bcn, 17/06/2011 - 09:38

Te has leido la noticia ? porque tu comentario tiene toda la pinta de "voy a vomitar mi discurso me da igual de que se hable"
Es lo que tiene el mantra politico....