Publicitat
Política · 10 de Desembre de 2013. 17:30h.

El Parlament balear aprova que "els Països Catalans no existeixen"

En resposta a una iniciativa de la cambra catalana al debat de política general

El Parlament balear aprova que "els Països Catalans no existeixen"

Bauzà, al Parlament de les Illes Balears, en una foto d'arxiu

El Parlament balear ha aprovat una resolució que indica que "els Països Catalans no existeixen" i que "les Illes Balears no formen part de cap País Català".

Aquesta iniciativa s'ha realitzat en resposta al "debat de política general que es va celebrar al Parlament de Catalunya on s’aprovà una proposta de resolució que manifestava que les iniciatives legislatives aprovades pel Parlament de les Illes Balears no s’ajustaven ni a la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries ni a la Declaració Universal dels Drets Lingüístics".

La moció ha sortit endavant amb els vots del PP, el partit que dóna suport al Govern de José Ramón Bauzà, que ha sumat 32 vots. Per contra, s'hi han oposat el PSIB, el Grup MÉS i la diputada Margalida Font. El diputat Antoni Font s'ha abstingut.

La resolució també assenyala que "el Parlament de les Illes Balears rebutja la resolució del Parlament de Catalunya que declara el 'reconeixement dels Països Catalans com una realitat cultural, lingüística i històrica compartida entre els seus diferents territoris, actualment ubicats en diferents estats i en el cas de l'Estat espanyol en diferents comunitats autònomes'".

En aquest sentit, han insistit que "les Illes Balears són una comunitat autònoma amb Estatut d'Autonomia propi al mateix nivell que la comunitat autònoma de Catalunya". Totes les esmenes dels grups de l'oposició han estat rebutjades.

Publicitat
Publicitat

74 Comentaris

Publicitat
#52 Vlac, Barcelona, 11/12/2013 - 21:51

Mi total solidaridad con la resolución del parlamento Balear.
Los Países catalanes no existen, no han existido , ni existirán jamás de los jamases.

#51 Roser, Barcelona, 11/12/2013 - 17:07

Entonces por esta lógica tampoco existen los Paises Hispanoamericanos, por muchos Institutos Cervantes que inaugure Felipe de Borbon en Hispanoamérica según afirmen para promocionar y mantener la lengua castellana.

#51.1 pepe, andorra, 11/12/2013 - 19:00

respuesta emocional de niño enfadado. No existen los paises hispanoamericanos, existe la america latina, con portugal e hispanoamerica, pero como ente cultural en español, igual q se dice la francofonia y no paises franceses. Eso de los paises catalanes, solo lo dicen los ultras catalanistas. Ainsss

#50 Jordi, ,, 11/12/2013 - 11:27

Hacen muy bien los de Baleares. A ver si se despiertan de una vez en Matrix. Baleares no es ningún país catalán. ¿Por qué no los dejamos en paz?

#49 Patateta, Horta, 11/12/2013 - 11:14

I per què a la mateixa sessió parlamentaria no van votar que hispanoamerica no existeix? les Illes també estan incloses dins aquesta regió cultural de parla española.

#49.1 Barcelonino, Barcelona, 11/12/2013 - 15:22

Perquè Hispanoamèrica sí existeix, pot ser? El que passa és que és una comunitat virtual, no un instrument per reconquerir el continent transatlàntic.

#48 Mesmer, Barna, 11/12/2013 - 10:48

Ja posats, podrien posar a votacio una mocio sobre l'existencia de Deu. No seria la primera vegada, pero no deixaria de ser divertit.