Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2014. 19:37h.

El Parlament calcula recaptar 20 milions per al cinema català

Aprovada la llei que grava els operadors d'internet

El Parlament calcula recaptar 20 milions per al cinema català

El conseller Mascarell amb Isona Passola

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la llei de creació de l’impost sobre els operadors d’internet per al foment del sector audiovisual i la difusió cultural digital.

La llei s’ha aprovat amb 104 vots a favor -CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP- i 26 abstencions -PPC i C’s-. Aquesta norma suposarà la creació de l’impost sobre la provisió de continguts per part de prestadors de serveis de comunicacions electròniques per al foment del sector audiovisual i per a la difusió cultural digital.

Aquesta llei crea un impost finalista per als operadors d’internet que ha de revertir en el foment de la indústria cinematogràfica i audiovisual i la cultura digital. En aquest últim cas, la iniciativa crea un fons específic destinat a finançar polítiques públiques que promoguin l’accés dels ciutadans a continguts culturals digitals.

L’impost, de 0,25 euros mensuals per contracte de servei d’accés a xarxes, l’hauran de pagar els operadors i no podrà recaure sobre els consumidors, i el gestionarà i recaptarà l’Agència Tributària de Catalunya. La recaptació anual estimada és de 20,5 milions d’euros.

Des de l’hemicicle han seguit també el debat i la votació la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola; el president del Clúster de la Indústria Audiovisual de Catalunya, Xavier Guitart; el president del Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón i el president de Productors Audiovisuals Federats, Raimon Masllorens.

També han assistit a l’aprovació d’aquesta llei les actrius Maria Molins i Clara Segura, així com altres representants de l’acadèmia i el clúster i del sector cultural i audiovisual del país.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Kropotkin, Vic, 27/11/2014 - 13:53

Que poca confianza tienen en el catalan. Sin subvenciones nada...

#12 Roda, Roda de Barà, 27/11/2014 - 12:10

Dinerito para pagar las adicciones del Joel Joan

#11 Pepe, Barcelona, 27/11/2014 - 12:04

La imatge de la Passola al costat del conseller és patètica, esperant la subvenció.

#10 carlitus, barcelona, 27/11/2014 - 11:46

La Pasolas ja deu estar brindant amb cava que no sigui Freixenet.

#9 Pepe, Barcelona, 27/11/2014 - 11:03

La Generalitat ajudant a la competitivitat de les empreses.
Jajajajajaja
Business friendly!!