Política · 16 de Juliol de 2010. 13:49h.

El Parlament constata la divisió

Els partits no aconsegueixen una postura unitària sobre l'Estatut

El Parlament constata la divisió

Saura, Carod-Rovira i Montilla, durant el ple extraordinari del Parlament d'aquest divendres (foto: ACN / Xavier Alsinet)

El Parlament ha constatat aquest divendres la desunió entre els partits catalans sobre la defensa de l'Estatut, després del fracàs de la cimera d'aquest dijous sobre aquesta mateixa qüestió. Encara que el ple segueix durant la tarda, l'acord sembla impossible.

Els partits no van aconseguir en aquesta cimera una posició unitària per pactar al ple parlamentari d'aquest divendres una proposta conjunta de resolució contra la sentència del Tribunal Constitucional que ha retallat l'Estatut, i en defensa del text estatutari.

Aquesta moció conjunta s'havia de presentar com a proposta de resolució al Congrés dels Diputats, perquè fos aprovada en les conclusions del debat sobre l'estat de la nació.

No obstant això, les formacions catalanes, igual que va passar a la cimera del dijous, han mantingut posicions molt diferents durant el ple parlamentari d'aquest divendres, sense aconseguir una resposta unitària.

Un dels principals problemes és que CiU pretén que el tripartit presenti una proposta per després donar el seu suport, però les formacions del Govern s'oposen a aquesta postura dels nacionalistes.

A més, dins del tripartit s'estan produint discrepàncies molt importants. Durant el ple d'aquest divendres, el president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, ha defensat el final de la via autonòmica de l'Estatut, per donar suport a la consecució d'un estat català.

Aquest plantejament d'Esquerra xoca frontalment, com és lògic, amb les posicions del PSC i del PSOE, mentre que ICV es manté en una posició intermèdia. És a dir, el tripartit està dividit.

Mentre, el Partit Popular català i Ciutadans es mostren favorables al compliment de la sentència del Tribunal Constitucional, i han llançat durant el ple dures crítiques al president Montilla perquè, segons la seva opinió, intenta eludir el compliment de la decisió judicial.

El ple, per tant, ha reflectit la desunió entre els partits catalans després de la manifestació de dissabte passat. Ara, els representants dels partits catalans al Congrés hauran de plantejar propostes individuals, en forma d'esmenes, per intentar que siguin tingudes en compte en les resolucions del debat sobre l'estat de la nació.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Joan, Solsona, 16/07/2010 - 16:35

Srs. Politics, Feu pena.

#2 Simón, Sant Cugat, 16/07/2010 - 14:50

Montilla Dimissio, Tripartit dimissio Ciutadans fora del Parlament i PP com sempre els meteixos vots i a fer oposicio lo que han fet sempre a Catalunya.
Sols ja un partit catalanista que te sentit comu.
Amb majoria a Madrid els PP i PSC_PSOE sara si

#1 Pau, Barcelona, 16/07/2010 - 13:58

Doncs disolguin la cambra i convoquin eleccions.