Publicitat
Política · 20 de Setembre de 2011. 13:02h.

El Parlament, contra el TSJC

La cambra insta a desobeir la sentència i "acorda mantenir la immersió lingüística"

El Parlament, contra el TSJC

Una sessió de control al Parlament

La junta de portaveus ha aprovat per majoria una declaració de suport a la immersió lingüística en el sistema educatiu i al català com la llengua vehicular de l’ensenyament. El text, presentat per CiU, el PSC, ICV-EUiA i ERC, ha obtingut el suport d’aquests grups, l’abstenció de Solidaritat i el vot contrari del PPC i Ciutadans.

La declaració deixa clar que "el Parlament de Catalunya acorda mantenir la immersió lingüística en el sistema educatiu del nostre país, un model d’èxit i de cohesió social reconegut internacionalment i amb un amplíssim consens polític i social, de manera que la llengua catalana sigui la llengua vehicular de l’ensenyament".

“El Parlament de Catalunya insta el govern de la Generalitat a mantenir la llengua catalana com la llengua vehicular de l’ensenyament", s'afegeix. També es remarca que "el Parlament insta el govern de la Generalitat a defensar els docents i els centres educatius en l’exercici dels seus drets i el compliment de les lleis".

"El Parlament de Catalunya insta el govern de la Generalitat a recórrer contra els tribunals competents les decisions judicials que puguin malmetre el model lingüístic de les escoles catalanes, recollit en la llei d’educació de Catalunya”, conclou.

"Atès que no ha obtingut el suport unànime dels portaveus, no és una declaració institucional, sinó de la junta de portaveus, i per tant no serà llegida al ple", s'indica.

D’altra banda, la mesa no ha admès a tràmit  una iniciativa legislativa popular (ILP), que porta el títol de ‘Salvem l’escola en català’ i que va presentar una comissió promotora encapçalada per Montserrat Niubó, Santiago Espot i Jordi Anento.

La mesa argumenta aquesta decisió, unànime, en el fet que el contingut i l’objecte del text “contradirien la constitució i l’estatut” i incompleix l’article que estableix que una ILP pot versar sobre qüestions en què “la Generalitat té reconeguda la seva competència i el Parlament pot legislar, d’acord amb la constitució i l’estatut d’autonomia, llevat de les matèries que l’estatut reserva a la iniciativa legislativa exclusiva dels diputats, els grups parlamentaris o el govern, dels pressupostos de la Generalitat i de les matèries tributàries”.

"La mesa considera a més que aquesta contradicció no es pot corregir amb futures esmenes al text, ja que el podrien desnaturalitzar", conclou.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#25 Kropotkin, Vic, 21/09/2011 - 14:39

Vaya morro...

#24 Pierre, Valls, 21/09/2011 - 06:50

Pero que tiene de mal aprender en dos lenguas? En Catalunya es el unico lugar donde esto es como un delito. A mi me parece mas enriquecedor que aprender en el monolinguismo sectario que se aprende hoy. Ademas, quieran o no en Catalunya hay dos lenguas y ambas deben ser respetadas, no solo una

#23 jajjaaaa, barcelona, 20/09/2011 - 19:20

tots a la preso

#22 Don Severiano, madridz, 20/09/2011 - 18:44

Estos catalanistas aún no han entendido que es la ley lo que los protege de la mayoría de espanyoles dignos.

Y aquí últimamente no hay como ser delincuente para sentirse protegido.

¡Despierta España! ¡Álzate de nuevo! ¡INVOCO LA LEY MARCIAL!

#22.1 pepe, andorra, 20/09/2011 - 19:30

chaval, una cosa es estar mosqueado con este chiringuito de los ultras catalanistas y otra distinta ser un reaccionario de vieja escuela, no es España la q debe despertar sino las personas decentes ante el saqueo de sus bolsillos por parte de 4 espabilados q se esconden en la bandera para robar.

#22.2 Don Severiano, madridz, 20/09/2011 - 20:16

¿España te va a pedir si puede despertar?

La ley marcial no es la guerra, chabalote. Si el gobierno declara el "estado de sitio" verás qué es la ley marcial... El Código Penal Militar.

Nada malo cuando boicotean el sistema legal normal. Si los nacionalistas se rebelan que salgan las FAS.

#21 Pimpollo, Vic, 20/09/2011 - 17:38

Gracias al PSOE, PP, y regionalistas, hace tiempo que en España el estado de derecho pasó a mejor vida. Mi pregunta sería: Y si otros estamentos (aquí dejen volar su imaginación) tomaran la decisión de saltarse la legalidad vigente?