Publicitat
Política · 20 d'Abril de 2018. 15:47h.

El Parlament convoca un ple per poder pagar la paga extra als funcionaris

Després que JxCat, ERC i la CUP ho impedissin el passat 5 d'abril

El Parlament convoca un ple per poder pagar la paga extra als funcionaris

Elsa Artadi, entre Eduard Pujol i Roger Torrent

El Parlament celebrarà un ple el dimecres 25 d'abril per convalidar el decret llei de retorn de la paga extra i el decret de pròrroga pressupostària per al 2018. La decisió s'ha pres després que els lletrats emetessin una nota en què exposen que aquests dos decret llei es poden convalidar encara que no hi hagi presència de cap representant del Govern espanyol.

Inicialment, els decrets llei, aprovats en virtut de l'article 155, havien de votar-se el dia 5 d'abril, però JxCat, ERC i la CUP van retirar-lo de l'ordre del dia. Les formacions independentistes van al·legar que aquests dos decrets aprovats amb el 155 no es podien votar per l'absència dels membres del govern que els haurien de defensar, així com tampoc cap representant del govern espanyol.

La decisió va ser criticada en el darrer ple de la cambra catalana per la resta de formacions, que van acusar JxCat, ERC i la CUP de "jugar amb la paga extra dels funcionaris". L'aprovació de l'informe de liquidació del pressupost del Parlament també es votarà en el ple de la setmana vinent.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/04/2018 - 17:27

Hay que recular, que la borregada se rebota cuando le tocas el bolsillo.

#2 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 20/04/2018 - 17:23

Els partits independentistes s'enfronten a una difícil elecció (per ells): O permeten que els funcionaris cobrin la extra estant vigent el 155 (cosa que no volen) o tornan a bloquejar el tràmit i tornan a fer la guitza als funcionaris per fer postureig.

#1 Alejandro, Barcelona, 20/04/2018 - 16:31

Vamos a ver. Por qué el gobierno no la paga haciendo uso del 155? Hay cosas de este Mariano, de Montoro y el resto de .....que no se entienden, ¡vive Dios que no.!!