Publicitat
Política · 8 de Febrer de 2017. 22:57h.

El Parlament crea la vegueria del Penedès quan la resta de països redueixen l'administració

Dinamarca, Regne Unit i Alemanya han disminuït el nombre d’entitats locals

El Parlament crea la vegueria del Penedès quan la resta de països redueixen l'administració

Moment de l'aprovació amb la presència d'alcaldes del Penedès (foto: Parlament)

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la creació de la vegueria del Penedès amb els vots a favor de JxSí, el PSC, CSQP i la CUP. El PP i Cs s’han oposat perquè diuen que crear una nova vegueria va en contra de voler “simplificar l’administració”. La formació taronja ha anat més enllà i ha explicat que la resta de països està tendint a reduir l’administració.

El diputat de Ciutadans, Sergio Sanz, ha posat com exemple altres països “que estan alleugerint l’administració perquè els modes de funcionament actuals, les comunicacions, la capacitat tecnològica, ens permet reduir el cost polític perquè aquests recursos vagin a parar a serveis”. “A Dinamarca van passar de 278 municipis a 98. Al Regne Unit van passar de 1.500 municipis a 400. A Alemanya van passar de 25.000 a 8.400”, ha explicat.

La diputada de Junts pel Sí, Neus Lloveras, l’ha interpel·lat en el moment de defensar el projecte de llei. “Tots els països on s’ha fet fusió de municipis han augmentat els costos, excepte Israel, i amb la pèrdua de proximitat i despoblació que ha provocat”, ha assegurat.

Sergio Sanz també ha recordat durant la seva intervenció que a la ponència de la proposició de llei aprovada, un representant sindical “va dir que veia aquestes vegueries o aquest model com una manera de continuar engreixant aquesta maquinària partitocràtica que servia també perquè hi hagués polítics, càrrecs de confiança, col·locats, i vivint a costa de l’erari públic”. “El nostre model és més d’alleugerir el cos polític i posar professionals en la gestió pública”, ha etzibat.

El diputat de Cs ha apostat per fer “una simplificació administrativa” seguint “criteris d’eficiència” per aconseguir una “planificació més integral” que pugui “atendre les necessitats de la gent”. Sanz ha qüestionat la creació d’aquesta nova administració i l’existència dels consells comarcals que “tenen un cost d’uns 500 milions d’euros l’any”.

Des del PPC, Santi Rodriguez ha criticat  que es parli de voler “simplificar l’Administració” i es busqui substituir les “quatre diputacions provincials” amb “vuit vegueries”. “Sembla bastant menys coherent que intentar simplificar de quaranta-dos consells comarcals a vuit vegueries”, ha reblat.

De la seva banda, Neus Lloveras ha defensat la creació argumentant que es busca “adaptar la realitat administrativa a la realitat territorial” amb dos objectius. D’una banda “afavorir una organització més eficient” i de l’altra “facilitar el desenvolupament socioeconòmic del territori”.

La diputada de Junts pel Sí, Neus Lloveras

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#16 emprenyat, bcn, 10/02/2017 - 19:43

Encara queda gent per colocar? Sembla imposible!.

#15 XMB, Barcelona, 09/02/2017 - 21:55

Estan tan acostumbrados a mentir que no sonrojan al decir "Tots els països on s’ha fet fusió de municipis han augmentat els costos....'. un ejemplo, nuestro propio sistema autonómico pensado sin duda para acercar y reducir gastos, pero resulta tan caro y despilfarrador que no nos lo podemos permit

#14 Carles Sala, Barcelona, 09/02/2017 - 19:48

Asi podran gastar mas, despilfarrar mas, no hay problema, el dinero sobra, yo haria mas vegueries, mas consells comarcals, mas ayuntamientos y crearia mas comunidades autonomas, la cuestion es gastar dinero publico a saco.

#13 Som un model , Virgueriatown, 09/02/2017 - 18:09

Qui hi posaràn al cap, algun Sikh, un paqui, un de Bangla Desh, de Burkhina Fasio?, crearàn una subdelegació de la lliga de Cricket catalana?, demanràn 100 mil refugiats?, feina ja en tindràn. El nombre d'endollats seguira creixent, Habitual.

#12 botifler1914, Sinitaca, 09/02/2017 - 11:31

Mientras puedan se reparten el botín, es como las ultimás bacanales de los nazis cuando oian los cañonazos acercarse a Berlin.