Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2016. 19:51h.

El Parlament crea tres ponències per posar en marxa la ‘desconnexió’

Sobre protecció social, de règim jurídic i administració tributària

El Parlament crea tres ponències per posar en marxa la ‘desconnexió’

El diputat de la CUP, Benet Salellas

Junts pel Sí i la CUP han iniciat aquesta tarda els tràmits al Parlament per crear les tres lleis de ‘desconnexió’ amb l'Estat espanyol: la llei de Transitorietat Jurídica, la d’Hisenda Pública i la de Seguretat Social. Els dos grups han registrat les peticions dirigides a la Mesa perquè es puguin constituir les tres ponències encarregades de desenvolupar les normes.

Les tres lleis son les previstes en la declaració que la cambra catalana va aprovar el 9 de novembre i que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional. És per això, que en el registre s’han entrat amb el nom de proposició de llei integral de protecció social catalana, proposició de llei de règim jurídic català i proposició de llei de l'administració tributària catalana.

El diputat de la CUP, Benet Salellas, ha assegurat poc després de registrar les peticions que “són els tres pilars perquè la república catalana pugui existir. Estem molt contents que es donin ja passos endavant, és la demostració que aquests 18 mesos serveixen per construir la república catalana”.

Salellas també ha dit que “partim de zero en l’elaboració d’aquests projectes legislatius” i ha afirmat que l’objectiu és que tots els grups participin en l'elaboració de les normes malgrat que alguns d’ells s'oposin a la independència.

Imatge d'una de les peticions (Twitter: CUP)

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 Casper, Bcn, 05/02/2016 - 12:06

Art.6 del Código Civil:
4. Los actos realizados al amparo del texto de una norma que persigan un resultado prohibido por el ordenamiento jurídico, o contrario a él, se considerarán ejecutados en fraude de ley y no impedirán la debida aplicación de la norma que se hubiere tratado de eludir.

#20.1 Casper, Bcn, 05/02/2016 - 12:07

Así que menos lobos sandungueros, toda la legislación para hacer un Estado propio escondido en la legalidad constitucional se considerará FRAUDULENTO. Burrossssss

#19 gurguri, barcelona, 04/02/2016 - 14:15

Mientras estudian estas 3 ponencias para la "desconexión",pierden el tiempo y no hablan ni solucionan los graves problemas cotidianos del ciudadano,paro ,sanidad, pobreza etc.

#18 Casper, Bcn, 04/02/2016 - 11:32

Esto de las ponencias es como decir que tienes una novia, por internet y nunca la visitas, una relación vacía o una pérdida de tiempo... la diferencia está en que esta gente me cuesta dinero de mis impuestos para hecer cosas improductivas.

#17 Jep dels Estanys, Manresa, 04/02/2016 - 09:27

que no falten comisiones, con dietas, con sueldos, con pagas, y más comisiones!!!

#16 PepetCabrejat, Bcn, 04/02/2016 - 08:10

Millor registrem-les com a proposició i no com a projecte de llei, a veure si així el calvot que ens fotrà l'Estat és més lleu.
Quina manera de fer el prèssec.