Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2012. 22:08h.

El Parlament de la X legislatura es constituirà dilluns

La 'popular' Dolors Montserrat presidirà la Mesa d'Edat

El Parlament de la X legislatura es constituirà dilluns

Imatge del Parlament

Dilluns, 17 de desembre, a les onze del matí, es constituirà el Parlament de la X legislatura amb els 135 diputats sorgits de les eleccions del 25 de novembre, segons el decret de convocatòria signat pel president de la Generalitat en funcions, Artur Mas.

La sessió constitutiva té per objecte obrir la nova legislatura i elegir els set membres de la mesa, el màxim òrgan de govern de la cambra, integrat per un president, dos vicepresidents i quatre secretaris.
 
Els 135 diputats ocuparan per primer cop els escons aquesta sessió. La ubicació dels diputats (50 de CiU, 21 d’ERC, 20 del PSC, 19 del PPC, 13 d’ICV-EUiA, 9 de C’s i 3 de la CUP) en aquesta sessió és provisional, ja que l’assignació definitiva dels escons la decidiran la mesa i la junta de portaveus en la primera reunió conjunta que tindran.

També ocuparan el seu lloc en el banc del govern el president de la Generalitat en funcions i la resta de membres de l’executiu, també en funcions.
 
La sessió constitutiva, la presideix inicialment el diputat més gran, assistit pels dos més joves en qualitat de secretaris. Tots tres formen la mesa d’edat. Aquesta vegada la presidenta serà Dolors Montserrat (PPC), de seixanta-cinc anys, i els secretaris, José Antonio Coto (PPC), de vint-i-sis, i Marta Vilalta (ERC), de vint-i-vuit.
 
El desenvolupament de la sessió és el següent: l’obrirà la secretària general, Imma Folchi, que llegirà el decret de convocatòria i convidarà Montserrat, Coto i Vilalta a ocupar els seus llocs a la mesa; la presidenta de la mesa d’edat adreçarà unes breus paraules a la resta de diputats; els secretaris llegiran els noms de tots els diputats electes proclamats per les juntes electorals corresponents, i, finalment, la cambra elegirà els set membres de la mesa.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat