Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2013. 18:54h.

El Parlament debatrà la "criminalització" de la lluita sindical a Andalusia

El PPC lamenta que es faci "a la comissió d'afers exteriors i no sé què de la UE"

El Parlament debatrà la "criminalització" de la lluita sindical a Andalusia

David Fernández, de la CUP, durant un ple

El Parlament de Catalunya debatrà sobre la "criminalització de la lluita sindical a Andalusia", tal com ha aprovat aquest dimarts la junta de portaveus, a proposta de la CUP. Aquesta proposta de resolució es tramitarà a la comissió d'Afers Exteriors i Cooperació amb la Unió Europea, fet considerat una "broma de mal gust" pel PPC.

Precisament, el grup parlamentari popular ha estat l'únic dels representats a la junta de portaveus que ha votat en contra de la proposta de la CUP. A més, el seu portaveu, Enric Millo, ha avançat que presentaran un escrit de reconsideració a la Mesa. 

"Hi ha un grup parlamentari que considera que aquest és un tema important que s'ha de debatre en aquest Parlament", ha lamentat Millo en roda de premsa aquest dimarts a la cambra catalana.

El portaveu popular ha dit que "és un tema relacionat amb l'àmbit sindical, laboral i dels treballadors d'Andalusia que podria tramitar-se a les comissions d'Empresa i Ocupació o a la d'Afers Institucionals si es considera que té més prioritat l'aspecte laboral o l'aspecte que es tracta d'una altra comunitat autònoma".

"Però la CUP ha considerat i la resta de grups parlamentaris han acceptat que es tramiti a la comissió d'Afers Exteriors i Cooperació amb la Unió Europea. Ens sembla una broma de mal gust", ha afegit el diputat del PPC. 

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#12 jorgito, parís, 21/02/2013 - 12:27

teniendo en cuenta quela consideración que se tiene desde el catalanismo hacia andalucía debe ser comparable a la que tenían los europeos sobre áfrica en el siglo XX o la de hitler hacia los negros. Seguro que debaten el deber moral que los catalanes, como raza superior, tienen respecto a otras

#12.2 pepito, Sabadell, 21/02/2013 - 14:18

Jorgito macho, mira lo que son la CUP ni que sea en la wikipedia e informate luego sobre las diversas tendencias del catalinismo, la tradicion obrera y federal y luego habla en vez de decir tonterias.

#12.3 jorgito, parís, 22/02/2013 - 00:46

¿De qué me sirve la tradición histórica del catalanismo?. A mi me sirve la actualidad, desde la muerte del dictador hasta ahora. Y el catalanismo, actualmente, mira por encima del hombro a andalucía salvo cuando le interesa vender una imagen determinada de cara al exterior.

#11 Carlos, Huelva, 21/02/2013 - 00:41

Desde Andalucía, muchas gracias, compañeros por vuestra solidaridad.

#10 lluis, Manresa, 20/02/2013 - 19:04

Home, tenint en compte que més d'un milió de catalans som descendents directes d'andalusos, potser si que ens interessa que es parli de la gent que lluita perque el país dels nostres avis sigui millor i més digne per a la seva classe trablladora..

#9 Cartanya, bcn, 20/02/2013 - 16:05

Les CUP, han demanat aixo al Parlament, però han sigut els tres!!, o sols un, o potser dos?.
Per cert per Valladolid han destrossat uns aqüífers, per fer passar l^AVE; podria ser igualitari el dedicar-li també algun Ple a aquest tema. De resssss.

#8 ccc, bcn, 20/02/2013 - 11:22

entenc q els de la CUP propossin parlar d'això, però la resta de portaveus de la junta de portaveus de la mesa dle parlament, excetpe el PPC, també ho han votat. Increible, però explica el q està passant a CAtalunya