Publicitat
Política · 5 d'Agost de 2020. 14:20h.

El Parlament debatrà sobre la monarquia malgrat no tenir competències

A petició del president Quim Torra

El Parlament debatrà sobre la monarquia malgrat no tenir competències

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat per divendres, 7 d'agost, a les onze del matí el Ple extraordinari sol·licitat pel president de la Generalitat, Quim Torra, per fer un debat específic sobre la situació política creada arran de la crisi oberta per la monarquia espanyola malgrat que la cambra no té comptetències sobre la matèria.

El debat començarà amb la intervenció del president Quim Torra sense límit de temps. A continuació, intervindran els representants de tots els grups i subgrups parlamentaris, seguint l'ordre de major a menor representació, acabant però amb els que donen suport al govern. Els grups disposaran d'un temps de trenta minuts, i els subgrups, de quinze.

Està previst que la sessió se suspengui al voltant al voltant de les dues de la tarda, després que hagin intervingut els representants de Cs, PSC-Units, CatECP, CUP, PPC. El Ple continuarà al voltant de les tres de la tarda amb les intervencions dels representants dels grups d'ERC i JxCat.

El president i el Govern poden respondre les intervencions dels grups. Si ho fan, els grups i subgrups tindran un torn de rèplica. Acabat el debat, se suspendrà novament la sessió perquè els grups i subgrups puguin presentar un màxim de dues propostes de resolució cadascun, que podran després transaccionar.

El mateix divendres a la tarda, a partir de les vuit del vespre es reprendrà el Ple per fer el debat i votació de les propostes presentades. Està previst que la sessió acabi al voltant de les nou de la nit.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#41 Amable petición, Barcelona, 06/08/2020 - 10:47

A trabajar, ¡¡¡¡¡VAGOS!!!!

#40 Observador, BcN, 06/08/2020 - 10:10

Doncs espero i desitjo que el TC els posi a tots a ratlla. Ja n'hi ha prou d'utilitzar totes les institucions catalanes per a insultar i maltractar sistemàticament els constitucionalistes i la Corona, com si tota Catalunya fós independentista. És una vergonya descomunal i no s'han de tolerar més infraccions.

#38 manolodelbombo, tabernero en Monegrillo, 06/08/2020 - 08:44

Qué necesidad tienen de montar estos estériles aquelarres en el parlament. Una triste victoria, ilusoria, absurda, un efímero placer que deviene en frustración y hartazgo. Caca, culo, pis, no existe otra cosa en su marco mental, olvidándose de lo relevante esos inertes activistas.

#37 Neferu, Barcelona, 06/08/2020 - 08:06

¿ Que no tiene competencias? Jajajaja vaya una nimiedad. Cuándo el parlament ha tenido en cuenta esas menudencias? ¿Ya no nos acordamos de lo que hicieron en el Parlament los días 6, 7 de Septiembre del 2017? "Ellos" se creen por encima del bien y del mal y por supuesto muy por encima de las leyes. Luego pasa que tienen que huir en el maletero.

#36 anti-nazis, Barcelona, 06/08/2020 - 07:45

¿Para cuando un pleno para tratar los muertes en residencias por el covid y debidas a la nefasta gestión de la generalitat ?