Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2018. 19:14h.

El Parlament demana abolir la monarquia

Comuns, JxCat i ERC s’uneixen per reprovar el Rei

El Parlament demana abolir la monarquia

El Parlament ha demanat abolir la monarquia per considerar-la “caduca i antidemocràtica”. La proposta de resolució, presentada per Catalunya en Comú, ha tirat endavant amb els vots a favor de Junts per Catalunya i ERC i l’abstenció de la CUP, mentre que Ciutadans, PSC i PPC hi han votat en contra.

El text també reprova el Rei per “la seva intervenció en el conflicte català, així com la seva justificació de la violència per part dels cossos policials de l’1 d’octubre”. La iniciativa ha estat aprovada aquest dijous, a diferència del que va passar aquest dimarts, perquè s’ha retirat el punt que manifestava la “voluntat de la majoria dels catalans per assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya”.

La portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany ha manifestat en la seva intervenció al ple que “Catalunya, avui, tindrà l’oportunitat de demostrar que no rendeix homenatge a la monarquia”. “Ni ho va ser, ni ho serà mai el nostre Rei, perquè defensem i defensarem sempre els valors republicans”, ha reblat.

Posteriorment, un cop s’ha aprovat la proposta, Alamanya ha publicat al seu compte de twitter una fotografia de Felip VI cap per avall amb amb el missatge: “avui el Parlament de Catalunya esdevé la primera cambra de l'Estat que demana l'abolició de la monarquia”.

Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#24 Edu Reyes, Barcelona, 13/10/2018 - 11:45

Qué infame esta Elisenda. No entiendo cómo alguien no indepe puede votar a estos falsos de Podemos, que dicen no ser indepes para recolectar votos del antiguo "cinturón rojo" y son más separatistas que El Torrao.

#23 Pilar, Barna, 12/10/2018 - 10:15

Normal es el único que les ha hecho frente, saben que para conseguir sus objetivos el único obstáculo es el Rey porque el Psoe y la izquierda en general siempre ha traicionado en el último momento.
Pero por suerte está VOX

#22 Sense enemic NO SOU RES, Barcelona, 12/10/2018 - 10:10

La culpa de tot SEMPRE ES DELS ALTRES
activitat de govern "apreteu, apreteu ¡¡¡"
responsavilitats de govern CAP NI UNA

Cap a on anem ?

Esta bastan clar .....

#21 Tabarnia5, Barna, 12/10/2018 - 09:36

Pero que clase de izquierda es la que se alía con la ideología más rancia,carca y supremacista que hay en la Europa actual. Además que defiende un proyecto insolidario y que llama ladrones al resto.
Pues eso la misma porquería que ellos!!
VISCA TABARNIA LLIURE!!

#20 Reciario, Teatro Flavio, 12/10/2018 - 09:27

Muy bien Elisenda y compañía.
¿Ya estáis más tranquilos? ¿Ya os ha dado el subidón?
Pues muy bien, ahora espabilad la castaña y a trabajar de una puñetera vez para que para eso os pagamos.
Sanidad, dependencia, bacarrones escolares, infraestructuras y esas cosa.....

Nivelazo de políticos.
Pobre Cataluña!!