Política · 21 de Juliol de 2020. 22:40h.

El Parlament demana l'abdicació del Rei

JxCat, ERC i la CUP també reproven Pedro Sánchez, Rajoy i Albert Rivera

El Parlament demana l'abdicació del Rei

Felip VI durant la visita al Monestir de Poblet (foto: Casa Reial)

El Parlament ha demanat l'abdicació del Rei Felip VI i ha reprovat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, l'expresident Mariano Rajoy i l'exlíder de Ciutadans, Albert Rivera. La cambra catalana ho ha fet amb el vots en bloc de Junts per Catalunya, ERC i la CUP en la votació de les conclusions de la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155.

“Independentment de la celebració d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, per salut democràtica, considerem necessària l’abdicació de Felip VI, una investigació exhaustiva sobre les interferències polítiques i la corrupció de la Monarquia Borbònica, i un referèndum sobre monarquia o república a la resta de l’Estat”, diu el punt de la conclusió.

El dictamen també reprova el Rei per l'actitud del monarca “en tot el procés des del discurs del 3 d’octubre, i especialment en l’impuls, aprovació i aplicació de l’article 155”. Un altre punt del text assegura que Felip VI va tenir un paper “clau” per aplicar el 155. “El monarca es va mostrar pública i contundentment a favor de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola”, assenyala.

Els partits independentistes també reproven el cap de l'Executiu central, Pedro Sánchez, el seu antecessor Mariano Rajoy, l'exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i l'exlíder de Cs, Albert Rivera per considerar-los “part activa i decisiva en l’aplicació de l’article 155”. A més, retreuen a Sánchez, Rajoy i Millo que es neguessin a comparèixer davant la comissió d'investigació “en un exercici de menyspreu a les institucions catalanes”.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#30 manu21, Dijon france, 22/07/2020 - 18:34

Hace años que no voy de vacaciones a Cataluña La gente se ha vuelto amargada y sin embargo tengo familia en Cataluña
y no hago publicidad para que la gente vaya de vacaciones hay otro lugar en España más bonito y la gente más acogedora

#29 Vlac, Barcelona, 22/07/2020 - 17:46

Y también 2 huevos duros !!!

#28 Flanagan, Tabarnia City, 22/07/2020 - 16:29

Entre ellos se hacen sus pajillas mentales y salen dándose palmaditas unos a otros,que buenos somos mientras se van al bar del parlament.

#27 Sergi, Bcn , 22/07/2020 - 15:52

que poco te queda..torra..

#26 Kropotkin, Bic, 22/07/2020 - 15:17

Exijo que el Parlament se exilie a Sudan del Sur y monte un bar de tapas catalanas alli... Jua, jua, jua,...